Campionate

Controversa finalului de an în fotbal » Arbitrii au asistat impasibili la gestul complet lipsit de fair-play

+11 Foto
Fran Velez l-a luat la țintă pe Krychowiak în Al-Fateh - Al-Shabab // foto: captură video Twitter

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 28 decembrie 2022

Conceptul de fair-play pare străin pentru Fran Velez, 31 de ani, fundaș central la Al-Fateh, în Arabia Saudită. În cel mai recent meci, 4-1 cu Al-Shabab, l-a lovit cu mingea pe adversarul Grzegorz Krychowiak, întins la pământ, pentru a obține un corner.

Minutul 67 al meciului dintre Al-Fateh și Al-Shabab, din etapa 10 a campionatului saudit.

Gazdele conduceau cu 3-1 și au beneficiat de o lovitură liberă. Faza fixă a fost executată defectuos, iar balonul a ajuns în partea dreaptă a terenului, disputat de Fran Velez, stoper al gazdelor, și Grzegorz Krychowiak, „închizător” la oaspeți.

Faza finalului de an în fotbal vine din Arabia Saudită, cu Fran Velez și Grzegorz Krychowiak în prim-plan

>

Krychowiak a căzut în urma duelului, aparent lovit cu genunchiul în zona capului de Velez, dar mingea a rămas în joc. Deși polonezul era întins pe gazon și acuza lovitura, Velez nici nu a luat în calcul să dea mingea în afara terenului, astfel încât adversarul să primească îngrijiri medicale.

În schimb, l-a luat la țintă cu mingea, lovindu-l în timp ce era la pământ, pentru a obține corner. Impasibil, arbitrul asistent a întins fanionul către colțul terenului. Nici el, nici „centralul” nu l-au pedepsit pe Velez în vreun fel.

Nici măcar coechiperii lui Grzegorz Krychowiak nu au intervenit pentru el. Doar niște proteste domoale ale fundașului stânga Al Harbi. Fran Velez, ex-jucător la Almeria, Wisla Cracovia sau Panathinaikos, s-a „scos” apoi, l-a consolat pe Krychowiak și a ridicat din umeri atunci când a fost confruntat de un oponent.

În cele aproximativ 25 de minute rămase din joc, Al-Fateh a mai înscris o dată și a închis tabela la 4-1. Este a opta în clasament, cu 15 puncte. Al-Shabab putea deveni lider, dar a ratat ocazia. Are un punct sub Al-Nassr, dar și un meci în minus.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.