Campionate

Plătește clauza! Chelsea vrea să facă acum cel mai scump transfer din istoria clubului

Chelsea s-a înțeles cu Benfica pentru Enzo Fernandez (stânga). Foto: Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  joi, 29 decembrie 2022

Enzo Fernandez, 21 de ani, cel mai bun tânăr fotbalist de la Campionatul Mondial 2022, este în drum spre Londra. Chelsea s-a înțeles cu Benfica să achite 120 milioane de euro pe mijlocaș.

Cursa pentru transferul lui Enzo Fernandez pare să se fi terminat deja. The Sun anunță că Liverpool și Manchester United, foarte interesate de campionul mondial, au pierdut competiția și Benfica îl va vinde la Chelsea. 

Chelsea vrea să facă acum cel mai scump transfer din istoria clubului

După cum scrisese cu o zi înainte ziarul Correio da Manha, reprezentanții echipei de pe „Stamford Bridge” au negociat intens la Lisabona mutarea și ar fi ajuns la un acord cu lusitanii. În fapt, suma pe care au oferit-o este clauza de reziliere de 120 de milioane.

Cel mai bun tânăr fotbalist de la turneul final din Qatar e gata să-și schimbe clubul, deși portughezii aveau de gând să-l mai țină până la vară. Nu erau presați de buget, după ce l-au vândut pe Darwin Nunez la Liverpool, cu 75 de milioane de euro.

Chelsea a cheltuit o mică avere în vară: 294 de milioane

Fernandez mai are contrat până în 2027, fiind abia adus de la River Plate în vara trecută cu 14 milioane de euro, argentinienii păstrând și 25% dintr-un viitor transfer. Care se va și materializa în 30 de milioane opriți din banii proveniți de la Chelsea.

Formația pregătită de Graham Potter ar da astfel cea mai mare lovitură din istoria clubului, după ce în mercato estival a cheltuit o mică avere, 294 de milioane de euro pentru întăririle cerute de Thomas Tuchel, demis între timp.

Agentul Jorge Mendes e cel ce a mijlocit achiziția și a transmis Benficăi că suma de transfer nu reprezintă o problemă pentru englezi. Nu s-a bătut recordul stabilit de João Felix, pe care tot „vulturii” l-au cedat la Atletico pentru 127,62 milioane!

Ascensiune incredibilă pentru Enzo Fernandez. Foto: Getty Images

Enzo Fernandez are un gol la Mondiale

Sigur e însă cel mai scump jucător plecat din campionatul Argentinei și a depășit mutarea lui Gonzalo Higuain de la Napoli la Juventus. Numai o dată mai achitase Chelsea o sumă de peste 100 de milioane, pentru Romelu Lukaku, împrumutat acum înapoi la Inter.

Mai rămâne acum ca Enzo să bată palma și în privința contractului, Jorge Mendes negociind și clauzele și comisioanele tranzacției. Fernandez a înscris primul și singurul gol la Mondiale în partida din grupe cu Mexic (2-0), devenind al doilea cel mai tânăr marcator argentinian după Messi la un CM

1 gol și un assistare Enzo Fernandez la CM 2022, unde a crerat șase ocazii de gol pentru colegi. A reușit 468 de pase și 22 de tacklinguri, făcând 7 faulturi

Managerul Graham Potter are nevoie să-și întărească mijlocul la Chelsea, din moment ce în vară le expiră înțelegerile și lui Jorginho, și lui N'Golo Kante.

VIDEO Cupa Mondială în Argentina! Imagini ULUITOARE pe străzi, Messi &co. întâmpinați de mii de oameni

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.