Stranieri

Gazzetta dello Sport anunță: „Căpitanul român de la Milan Primavera vrea să joace pentru Italia”

Andrei Coubiș/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 29 decembrie 2022

Andrei Coubiș (19 ani), fundașul central de la AC Milan, ar fi decis să reprezinte naționala Italiei.

Căpitanul echipei de tineret a milanezilor are dublă cetățenie, română și italiană. Are 12 meciuri pentru reprezentativele României la U19, U20 și U21.

Cu toate acestea, el ar fi decis că vrea să joace pentru Italia la seniori, potrivit Gazzetta dello Sport.

Andrei Coubiș vrea să reprezinte Italia

„Atât de promițător încât este dorit de două naționale. Andrei Coubiș este căpitanul echipei Primavera a Milanului, are 19 ani, conduce apărarea și poate alege între două echipe naționale, Italia și România. Părinții săi sunt din Suceava, dar el s-a născut și a crescut la Milano. 

După câteva prezențe la Under 19 și Under 20, jucătorul a mers direct la Federația Italiană pentru a vorbi despre viitorul său la Squadra Azzurra. Edward Iordănescu, selecționerul României, s-a resemnat”, au scris italienii de la Gazzetta dello Sport.

12 meciuria jucat Coubiș în acest sezon pentru Milan U19

Și Daniel Boloca a ales Italia

Un al român cu cetățenie italiană, Daniel Boloca, mijlocașul lui Frosinone, a decis să aleagă Italia în detrimentul României. El a fost convocat de Edi Iordănescu la echipa mare, însă a fost folosit doar 6 minute în amicalul cu Slovenia, 1-2. 

Acest lucru l-a deranjat teribil pe Boloca, cel care a fost convocat de Roberto Mancini, selecționerul Italiei, la un trial pentru jucători din Serie B.

Contactat de Gazeta Sporturilor, Ioan Boloca, tatăl lui Daniel, a explicat cum a ajuns fiul său la acesată decizie: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!

Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.