Liga 1

Basarab Panduru critică un tehnician din Liga 1, care a acceptat să fie dat afară fără să profite de clauză: „Trebuia să îți vezi de treaba ta”

Basarab Panduru

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 29 December 2022

Basarab Panduru (52 de ani) l-a criticat pe Laszlo Balint (43 de ani), actualul antrenor celor de la UTA Arad, după ce tehnicianul a dezvăluit că în contractul cu CS Universitatea Craiova, formație pe care a pregătit-o în perioada iunie - august 2022, era stipulată o clauză care îl putea ține la club până pe data de 14 noiembrie. 

Fostul internațional a spus că Laszlo Balint trebuia să își vadă de ceea ce avea de pregătit la formația din Bănie, iar soarta acestuia să fie stabilită ulterior de conducerea clubului. 

Basarab Panduru: „Ai știut unde te duci”

„La el sunt niște probleme. Vine și ne spune că «Din prima zi am simțit că nu-știu-ce». Păi, stai puțin, ce treabă aveai? Ai știut unde te duci. 

«Am știut unde mă duc, dar din prima zi am simțit că nu sunt dorit» sau ceva de genul ăsta. Păi, tu nu aveai nicio treabă. 

Trebuia să îţi vezi de treaba ta până pe 14 noiembrie, vedeai la câte puncte eşti de primul loc şi dacă te puteau da afară sau nu”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport. 

Laszlo Balint: „Am simțit că nu a existat deloc răbdare”

Balint a fost dat afară la începutul lui august, înainte de returul cu Zorya Lugansk, și înlocuit cu Mirel Rădoi. 

„Am simțit că nu a existat deloc răbdare cu mine, încă din prima zi. Pretențiile la adresa mea, ca antrenor care e obligat să aducă rezultate, sunt foarte mari, dar mi-am asumat acest lucru, inclusiv contractual. 

Eu am semnat un contract în care clubul avea dreptul de a rezilia unilateral în momentul în care se întrerupea campionatul pentru Campionatul Mondial, pe 14 noiembrie, asta în cazul în care diferența de puncte față de primul loc era mai mare de 9 puncte. 

Era o chestie pe care mi-am asumat-o. Mi-am dorit foarte mult să demonstrez că am capacitatea necesară pentru a face din Universitatea Craiova un club capabil să se bată la campionat. 

Chiar dacă începutul a fost cumva ezitant am reușit să ne calificăm în primul tur (n.r. în Conference League), am reușit o victorie în acel derby al orașului Craiova, o rivalitate foarte mare, pe care doar la Arad, în momentul în care am jucat împotriva celor de la Poli Timișoara, am mai simțit-o la un nivel atât de ridicat. 

Am simțit acea victorie ca o finală câștigată, pentru că în interiorul vestiarului a fost o descătușare fantastică și tocmai de aceea spun că a fost foarte dureros ca demiterea mea  să vină după un asemenea meci”, a precizat Laszlo Balint, pentru sursa citată anterior. 

VIDEO. Câți bani a primit Laszlo Balint ca să plece de la Craiova + mesaj pentru viitorul club: "Ar trebui să fie caterincă?"

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.