Liga 1

Nelu Varga a spus tot! Cine e fotbalistul plătit cu 48.000 de euro lunar și ce l-a bulversat: „Am rămas șocat când am auzit ce face Steaua”

Nelu Varga / foto: Arhivă GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 30 decembrie 2022

Finanțatorul campioanei CFR Cluj, Nelu Varga, mărturisește că a rămas cu gura căscată atunci când a aflat care sunt diferențele dintre salariile oferite la clubul pe care-l patronează și cele de la rivala FCSB.

Omul din fruntea lui CFR Cluj dezvăluie că islandezul Rúnar Már Sigurjónsson, care a evoluat în perioada 2021-2022 în „Gruia” și care între timp a ajuns la FC Voluntari, încasa în Ardeal un salariu de 48.000 de euro lunar, asta în ciuda faptului că era rezervă! Varga spune că a rămas uimit de salariile net inferioare pe care le încasează mulți dintre jucătorii de la FCSB.

Nelu Varga: „La CFR Cluj, și rezerva rezervelor era plătită regește!”

Eu când auzeam că la Steaua (n.r. - FCSB) sunt salarii de 7.000, de 10.000 de euro, de 5.000, eram șocat! Nu-mi venea să cred. 

La CFR nu exista contract sub 15.000 de euro pe lună. Și rezerva rezervelor era plătită regește. Aveam rezerve ca Sigurjónsson cu 48.000 de euro pe lună! Șocant! Acum am îndreptat lucrurile”, a afirmat patronul campioanei, pentru revista Fanatik. 

Sigurjonsson, 32 de ani, a adunat 32 de selecții și două goluri în naționala Islandei // foto: Imago Images

Varga are de recuperat de la CFR peste 25 de milioane de euro

Varga a preluat-o pe CFR Cluj în 2017, atunci când societatea se afla în insolvență, plătind la acel moment 5 milioane de euro pentru a o readuce pe linia de plutire.

De atunci, chiar dacă a preferat să rămână în umbră, a investit sume importante, în ciuda faptului că CFR înregistra în luna aprilie 2022 datorii de 26 de milioane de euro. La finalul anului 2017, creanța patronului către propria echipă nu depășea 13 milioane de euro. A fost nevoit însă să pompeze bani în club, iar suma s-a mărit cu aproape 80%.

VIDEO Rară apariție publică a lui Nelu Varga, după victoria CFR-ului cu FCSB de pe Arena Națională

>

Citește și alte știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.