Campionate

Moștenire de peste 100 de milioane de dolari » Ce avere lasă Pelé și din ce a câștigat banii

Pele n-a strâns bani din salariul de la Santos, ci mai mult din publicitate, sponsorizări, investiții imobiliare și alte afaceri făcute cu banii de la Cosmos New York.

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 30 decembrie 2022

Pele n-a strâns bani din salariul de la Santos, ci mai mult din publicitate, sponsorizări, investiții imobiliare și alte afaceri făcute cu banii de la Cosmos New York.

Pelé n-a lăsat în urmă doar o moștenire fotbalistică incomensurabilă, ci și o avere importantă câștigată mai ales în perioada după ce s-a retras pe pe gazonul verde. Cotidianul AS a făcut o analiză a patrimoniului acumulat de "Perla Neagră" pe perioada vieții și a ajuns la concluzia că suma pe care o vor împărți soția și copiii săi e de peste 100 de milioane de dolari. 

Ce avere avea Pele

"O Rei" nu a primit salarii mari la Santos, echivalentul a 19.000 de dolari anual acum, în punctul de vârf în anii '60, doar la Cosmos New York a ajuns până la 2,5 milioane de dolari, care-n pezent ar valora 10,9 milioane $. Dar legendarul brazilian a știut unde, cum și când să investească pentru a-și înmulți banii primiți din sponsorizări, publicitate și afaceri imobiliare, pe lângă onorariile încasate pentru participarea la diverse evenimente.

De 30 de ori mai scumpă

Potrivit portatului "Celebrity Net Worth", moștenirea "Regelui" depășește 100 de milioane de dolari, și a fost și rodul tranzacțiilor imobiliare în Statele Unite. Una dintre afacerile cu care a făcut un profit mare a fost cumpărarea cu 100.000 de dolari a unui conac în Hamptons, New York, pe care apoi l-a vândut în 2008 cu suma de trei milioane. Și exemplele ar putea continua în acst sens. Faima de care s-a bucurat i-a atras numeroase contracte de publicitate întinse pe durata vieții, el vânzându-și imaginea celui mai bun ofertant din piață.

N-a făcut reclamă la tutun, alcool, religie și politică

"Nu m-am îmbogățit din fotbal, cum se întâmplă cu jucătorii de astăzi. Am făcut bani cu sponsorizări și alte acorduri publicitare. Nu am acceptat niciodată să fac reclamă la țigări, alcool, politică și religie", a explicat Pelé. Imaginea lui a fost printre cele mai curate și atractive în lumea fotbalului, o legendă cu un nume apetisant pentru firme importante și campanii legate de "Perla Neagră".

7 copiia avut Pele: Edinho, Joshua, Sandra, Kelly, Flavia, Celeste și Jennifer

>

Citește mai multe știri despre Pele:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.