Campionate

Poveștile memorabile ale voleibalistei Cristina Pîrv cu marele Pelé: „I-am dus pălincă din Transilvania. Spunea: «Vai, ce blonde faine sunt prin România, trebuie să vin și eu»”

+8 Foto
Cristina Pîrv și momentul în care i-a dăruit pălincă lui Pele / Sursă foto: Facebook

Articol de Remus Dinu  —  Friday, 30 December 2022

Fosta mare voleibalistă Cristina Pîrv, care a făcut carieră inclusiv în Brazilia, l-a cunoscut pe regretatul Pelé, ba chiar a avut o relație specială cu legendarul fotbalist brazilian

La scurt timp după decesul acestuia, Cristina Pîrv (50 de ani) a publicat pe contul său de Instagram câteva fotografii de la una dintre ultimele întâlniri cu Pele, când i-a adus acestuia un cadou 100% românesc: o sticlă de pălincă din Transilvania

Gazeta Sporturilor a contactat-o pe fosta voleibalistă, care a povestit cu lux de amănunte ce impresii i-au lăsat momentele în care a interacționat îndeaproape cu „Regele” Edson Arantes do Nascimento.

Cristina Pîrv i-a dus palincă lui Pelé în Brazilia: „I-a plăcut, normal”

„Noi ne-am cunoscut și chiar am devenit prieteni în Brazilia, chiar am fost la mai multe evenimente împreună și am avut și o prietenă foarte bună în comun. Și venea la Curitiba, la Sao Paulo, el era ambasadorul unui spital, iar eu la fel, eram ambasadoarea acelui spital, ne-am văzut la multe evenimente împreună.

Vorbeam tot timpul despre performanțe, despre noi, despre viață. Postarea publicată de mine pe Instagram e de la un astfel de eveniment. I-am zis: «Pele, îți aduc ceva românesc din Transilvania, de unde sunt eu». A început să râdă, mi-a spus: «A, ești din Transilvania, Dracula, ești Draculină». Chestii din acestea de prieteni, de caterincă. I-am spus că-i aduc pălincă, ceva caracteristic românesc. 

I-a plăcut, normal, pălinca îi place oricui. Toți brazilienii cărora le-am dus mi-au spus că le-a plăcut foarte mult, inclusiv lui. S-a bucurat foarte tare, i-a plăcut și caracteristicile sticlei. Spunea de blonde: «Vai, ce blonde faine sunt prin România, trebuie să mă duc și eu pe acolo». Caterinci de prieteni” a relatat Cristina Pîrv, pentru GSP.ro. 

+8 Foto
Cristina Pîrv și momentul în care i-a dăruit pălincă lui Pele / Sursă foto: Facebook

Cristina Pîrv, impresionată de Pelé până la cele mai mici detalii: „A fost o inspirație!”

Modul în care Pelé i-a semnat un autograf fiului său o impresionează și acum pe Cristina Pîrv, care a adus aminte și de acel episod:

Sunt mândră că l-am cunoscut ca om, nu numai ca personaj fotbalistic. Era un om deschis, plăcut, care inspiră. Inspira prin tot ce făcea și tot ce spunea. Și pentru mine a fost o inspirație și mă bucur că am avut parte de aceste momente. 

Și lui fii-miu i-a semnat un tricou când era mai micuț. A scris semnătura lui și «De la prietenul tău, Pelé!». E o amintire! El, practic, desenează, semnătura trebuia să fie întinsă, exactă. Știți cum scriam la școală, la clasa întâia? Să nu greșești linia. Așa făcea el! E un desen, efectiv, nu doar o mâzgălitură. Chestia asta m-a impresionat.

+8 Foto
Cristina Pîrv și momentul în care i-a dăruit pălincă lui Pele / Sursă foto: Facebook

Ultima oară ne-am văzut când am venit eu din Brazilia, acum patru ani. Chiar vorbeam și cu prietena noastră comună, și astăzi am vorbit, m-aș fi dus și la înmormântare, dar n-am reușit să mă organizez. Am transmis însă condoleanțe familiei lui” a mai spus fosta voleibalistă, în dialogul cu Gazeta. 

Cristina Pîrv a jucat pentru naționala României între 1985 (când și-a început avenutra la naționalele de juniori, făcând apoi pasul către senioare) și 2002. A debutat la Dinamo București, apoi a jucat în Italia, Brazilia și Franța, retrăgându-se la finalul sezonului 2006. 

VIDEO A murit Pelé » Fotbalul și-a pierdut Regele!

>

Citește și alte știri despre Pelé

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.