Campionate

Arsenal a bătut palma pentru primul mare transfer al iernii » Devine cel mai scump jucător din istoria țării lui

Mikel Arteta așteaptă întăriri la Arsenal / FOTO: Getty

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 01 ianuarie 2023

Presa din Anglia susține că Arsenal și Șahtior sunt aproape să bată palma pentru transferul extremei Mykhailo Mudryk (21 de ani). 

Arsenal este într-o poziție nesperată, lider cu 7 puncte avans în Premier League. Conștient că lotul nu oferă soluții în eventualitatea unor nefericite accidentări, Mikel Arteta a trecut la treabă.

Arsenal, acord cu Mykhailo Mudryk

Principala țintă a „tunarilor” în această iarnă este ucraineanul Mykhailo Mudryk. După mai multe runde de negocieri eșuate, publicația Express susține că cele două părți au bătut palma.

Suma de transfer ar urma să fie în jur de 62 de milioane de euro, iar extrema ar semna un contract valabil 5 sezoane.

Mykhaylo Mudryk ar deveni cel mai scump transfer din istoria fotbalului ucrainean. Recordul este deținut în acest moment de Oleksandr Zinchenko, achiziționat tot de Arsenal, în vara lui 2022. „Tunarii” îi plăteau lui Manchester City 32 de milioane de euro.

Poziția favorită a lui Mudryk este cea de extremă stânga. Arsenal are acolo un titular „bătut în cuie”, pe brazilianul Gabriel Martinelli.

Mykhailo Mudryk

Transferul ucraineanului ar putea aduce o reprofilare. Postul unde liderul din Premier League este descoperit în acest moment este cel de atacant. Odată cu accidentarea lui Gabriel Jesus, singurul vârf disponibil a devenit Eddie Nketiah.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.