Campionate

Sebastien Haller a revenit la antrenamente, după ce s-a luptat jumătate de an cu cancerul

Sebastien Haller, Foto: Twitter

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 03 ianuarie 2023

Operat de două ori la testicule și supus tratamentului de chimioterapie, atacantul Sebastien Haller (28 de ani) speră să se vindece complet și să poată juca în a doua parte a sezonului la Borussia Dortmund.

S-a transferat acum șase luni la Dortmund și toată lumea aștepta curioasă să vadă cum va reuși să-l facă uitat pe golgeterul Erling Haaland. Borussia investise jumătate din cele 60 de milioane de euro primite de la Manchester City în aducerea lui Sebastien Haller.

Vârful lui Ajax a costat-o 31 de milioane pe Borussia, dar nu a apucat încă să debuteze pentru „galben-negri”. În vara trecută, la un control de rutină, s-a descoperit că este bolnav de cancer. Și că nu va putea juca deloc în 2022. Cariera părea să-i fie pusă în pericol de teribila veste.

Sebastian Kehl: „Haller s-a luptat cu ambiție”

Calvarul s-a încheiat însă pentru Haller, care luni s-a prezentat la testele în sală, la baza de antrenamente a lui Dortmund. Sebastien a și trecut peste două operațiii la testicule și un tratament de chimioterapie pentru îndepărtarea unei tumori, din cauza căreia și-a întrerupt activitatea sportivă. 

„Suntem foarte fericiți că el s-a întors la Dortmund și în curând se va putea alătura echipei la pregătiri. Ultimele săptămâni au fost foarte pozitive. Sebastien a luptat cu mare ambiție pentru a ajunge aici. E incredibil de optimist și motivat în a reveni pe gazon. Vom continua să fim alături de el pe acest drum”, a declarat directorul sportiv Sebastian Kehl pentru cotidianul Bild.

Sebastien Haller a revenit la antrenamente. Foto: Twitter

Sebastien Haller, tot mai aproape de revenirea pe teren

„Salutare, băieți, în sfârșit m-am întors. Nu a fost atât de ușor, dar cu sprijinul vostru a fost mai bine! Un an nou fericit tuturor! Și începe foarte bine pentru mine, pentru că asta înseamnă revenirea mea pe teren! 2022 nu a fost cel mai ușor an, dar m-a pregătit pentru toate noile provocări pe care anul 2023 mi le va aduce. Abia aștept să ne revedem cu toții pe stadion pentru a celebra victoriile”, a fost mesajul lui Sebastien Haller.

Sebastien Haller, cifre fantastice la Ajax

Dortmund l-a ales pe Haller în vara trecută pentru statisticile excelente avute în sezonul 2021-2022. 21 de goluri și 7 pase decisive în 31 de meciuri din Eredivisie. 

Tot cu „lăncieriii” a avut un parcurs excepțional și în Liga Campionilor, cu 11 goluri și două assisturi în opt partide. Cu cele două goluri din Cupa Țărilor de Jos, a totalizat 34 și nouă pase de gol în 43 de meciuri!

VIDEO. TOP 10 goluri - Sebastien Haller

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.