Tenis

Sorana Cîrstea, prima victorie în 2023, după un prim set câștigat la zero! Urmează un duel de foc în turul secund

Sorana Cîrstea / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 03 ianuarie 2023

Sorana Cîrstea (32 de ani, #45 WTA) a avansat, marți dimineață, în turul secund al turneului de la Adelaide. Jucătoarea din România a învins-o în minimum de seturi pe elvețianca Viktorija Golubic (30 de ani, #76 WTA), scor 6-0, 7-6 (1), la capătul unui meci care a durat o oră și 45 de minute.

La primul meci după o pauză de aproape patru luni, Sorana a început ca din tun: și-a adjudecat prima manșă autoritar, la zero, după 40 de minute. A urmat un set secund mult mai echilibrat, în care, după un schimb rapid de break-uri, cele două mers cap la cap până în tie-break. Acolo, Cîrstea a fost din nou imbatabilă, cedând un singur punct.

Sorana, care se menține între primele 50 de jucătoare ale lumii, va avea parte de un meci de gală în turul secund, urmând s-o înfrunte pe tunisianca Ons Jabeur (28 de ani), a doua jucătoare a lumii. Partida va avea loc miercuri, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatori. 

Gabriela Ruse avansează la Auckland

În prima săptămână a anului, se mai joacă în circuitul feminin și la Auckland, în Noua Zeelandă. Acolo, Gabriela Ruse a acces pe tabloul principal după două succese în calificări. Ruse, 116 WTA, a învins-o în primul tur al turneului de categorie WTA 250 pe Erin Routliffe din Noua Zeelandă (#855 WTA), jucătoare care a ajuns pe grila principală grație unui wild card, scor 6-2, 4-6, 6-2.

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.