Campionate

Un singur campion mondial a fost la înmormântarea lui Pelé » Furie în Brazilia: „El este după Iisus. Poate că unii se duc doar unde primesc bani"

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 04 January 2023

Jurnaliștii brazilieni fac comparație între ce s-a întâmplat în 2020 în Argentina, când s-a stins Diego Maradona, și ce a fost acum, la Santos, la funeraliile „Perlei Negre”.

Brazilienii încă sunt supărați. Pelé, „regele" lor, unicul cu 3 Cupe Mondiale câștigate, a fost înmormântat marți, dar la priveghi a venit un singur membru al loturilor Seleção care au cucerit lumea în 1994 și 2002. Mauro Silva, doar el, și-a luat adio de la „Perla Neagră" pe stadionul lui Santos, Vila Belmiro.

Pentru Diego Maradona, o mulțime de campioni argentinieni. Acum, unul singur

Site-ul UOL Esporte și-a amintit, ca o paralelă, ce a fost la Buenos Aires pe 26 octombrie 2020, când trupul lui Diego Maradona a fost adus la Casa Rosada, palatul președintelui. Nu doar milioane de oameni pe străzi, în ciuda pandemiei, ci și mulți jucători, activi sau retrași, foști campioni mondiali, ex-internaționali, antrenori. Printre ei, Ruggeri, Burruchaga, Batista, Giusti, Goycoechea, Gallardo, Mascherano, Maxi Rodríguez, Martín Palermo, Carlos Tevez, Kily González.

La Santos, timp de 24 de ore, de luni până marți dimineață, a fost doar Mauro Silva. Familia lui Pelé a fost surprinsă, la fel, clubul Santos.

Neto: „Nu vin să-l vadă pe Pelé? E cel puțin lipsit de respect”

Neto, 56 de ani, fost atacant al lui Corinthians, cu 16 selecții și 7 goluri la națională în perioada 1988-1993, de mult timp analist sportiv, a reacționat în UOL Esporte, pentru care și scrie materiale de opinie.

„Brazilia nu știe cine este Pelé. În țara noastră, el este după Iisus. În lume, e între Nelson Mandela și Mahatma Gandhi", a declarat Neto.

Comentând absența campionilor mondiali ai galben-verzilor, acesta a spus: „Sunt ei importanți? Trebuie să ne gândim cine cu adevărat important în viața ta, în viața noastră. Poate că unii se duc doar unde primesc bani".

A accentuat, enervându-se: „Ei sunt campioni mondiali și nu vin să-l vadă pe Pelé? E cel puțin lipsit de respect".

Cafu: „Nu am putut lua un zbor la timp”

Cafu, 52 de ani, medalie de aur la Mondial și în 1994, și în 2002, a fost la Mondialul din Qatar, dar nu a fost la Santos. A explicat motivul absenței sale: „Am vrut să merg la funeraliile lui Pelé. Totuși, din cauza muncii, nu am putut lua un zbor la timp pentru a putea ajunge".

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.