Fotbal   •   Liga 1   •   FCU Craiova

A vrut să evite reforma! Judecătoarea care motivase că palmaresul trebuie să fie al lui FCU Craiova a ieșit la pensie

Articol de Viorel Tudorache   —  sâmbătă, 07 ianuarie 2023

Judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan, de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care a creat valuri în Bănie prin opinia separată avută în procesul palmaresului istoric al Universității Craiova s-a retras din sistem. Aceasta a ieșit la pensie din 15 decembrie 2022, prin decret prezidențial.

Ileana-Izabela Dolache-Bogdan, care a fost președintele Completului de 3, ce a decis cu 2-1, în 2021, trimiterea spre rejudecare a cazului la Curtea de Apel Timișoara, face parte din lotul magistraților care au făcut cereri de pensionare pentru a evita o eventuală reformă a pensiilor speciale.

Potrivit declarației de avere din 2022, judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan a câștigat în 2021 din salariu și drepturi salariale restante de la Înalta Curte de Casație și Justiție suma de 343.108 lei.

În motivarea ÎCCJ, făcută publică zilele trecute, judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan a făcut opinie separată față de ceilalți doi magistrați din complet și a recomandat respingerea apelului formulat de CSU Craiova, după ce Curtea de Apel a decis în 2018 că CSU Craiova nu are palmaresul istoric din 1948 până în 1991.


Concluzia judecătoarei Ileana-Izabela Dolache-Bogdana, care îi dă mari speranțe lui Adrian Mititelu (54 de ani) că va rămâne cu palmaresul „Craiovei Maxima”, este următoarea:

În cauză nu este vorba de o întrerupere temporară a activității fotbalistice a Clubului Sportiv Universitatea Craiova, cum eronat susține recurenta (n.r. CS Universitatea Craiova), ci în cauză a operat o încetare a activității a secției de fotbal a acestui club, pentru a permite înființarea la acel moment a Fotbal Club Universitatea Craiova, intenția fiind clară în sensul preluării întregului patrimoniu al acelei secții de clubul de fotbal nou înființat. 



Practic, Clubul Sportiv Universitatea Craiova s-a divizat în două entități juridice noi: Clubul Sportiv fără secție de fotbal și Secția de Fotbal a Clubului Sportiv Universitatea Craiova (denumită Fotbal Club Universitatea Craiova).

Contradicții despre marcă și palmares

Judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan a completat: 


Așa cum s-a explicat deja, situația mărcii Universitatea Craiova a fost cu totul alta și nu poate pune semnul egalității între cele două chestiuni juridice, deși recurenta încearcă să atragă o identitate de raționament. 

Marca se raportează la întregul patrimoniu al Clubului Sportiv și este folosită pentru toate activitățile sportive ale Clubului, chiar dacă a devenit notorie prin activitatea echipei de fotbal, pe când palmaresul este strâns legat de echipa de fotbal/secția de fotbal desprinsă din Clubul Sportiv, echipa/secție care, de altfel, l-a realizat.

Doi judecători au decis pro CSU Craiova

Celelalte două judecătoare cu opinie majoritară, Mirela Polițeanu și Maria Speranța Cornea, au justificat trimiterea spre rejudecare a procesului la Curtea de Apel Timișoara, invocând mai multe vicii de procedură și înclină palmaresul spre spre CS Universitatea Craiova, gruparea condusă de Pavel Badea.

Chiar dacă nu există o definiție a palmaresului, în decizia nr. 1313 din 22 septembrie 2017 ÎCCJ - Secția I Civilă a reținut că în ceea ce privește notorietatea, (...) semnul a fost folosit de Clubul Sportiv Universitatea Craiova în activitatea echipei de fotbal din cadrul clubului, din anul 1948 până în 1991, și, totodată, că notorietatea semnului a fost obținută prin rezultatele remarcabile din anii 1980 ale echipei de fotbal, perioadă în care echipa de fotbal aparținea Clubului Sportiv Universitatea Craiova. 



Așa fiind, Înalta Curte prin considerentele anterior expuse face o legătură între marcă și rezultatele remarcabile obținute, deci palmares.

În 2013, CS Universitatea s-a asociat cu Primăria Craiova și cu o entitate privată (n.r. CSU Craiova) pentru a da drumul acestui proiect.

Pavel Badea, la GSP Live în februarie 2021.

În cadrul opiniei separate, judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan spulberă întreaga construcție criminală condusă de magistratul Marian Budă, judecătorul de casă al lui Mihai Rotaru, acționarul care controlează clubul în ființat în anul 2013 



- Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.