Tenis

Victorii pentru Sorana Cîrstea și Ana Bogdan la Adelaide. Camila Giorgi, răpusă în 3 seturi

Sorana Cîrstea // sursă foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 07 ianuarie 2023

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 45 WTA) și Ana Bogdan (30 de ani, 56 WTA) au ajuns în faza finală a calificărilor la turneul australian Adelaide International 2, competiție premergătoare Australian Open.

Două românce au intrat, noaptea trecută, în calificările turneului Adelaide International 2.

Sorana Cîrstea vs. Kaia Kanepi pentru tabloul principal la Adelaide International 2 

Prima care a intrat în scenă a fost Sorana Cîrstea. Românca nu a avut un meci facil împotriva Camilei Giorgi, dar s-a impus în 3 seturi, 5-7, 6-4, 6-0. Sorana a avut procentaje superioare atât la serviciu cât și la retur și a fructificat majoritatea șanselor de break, 7/10.

În ultimul act al calificărilor, cel care decide cine ajunge pe tabloul principal, Sorana o va înfrunta pe Kaia Kanepi (37 de ani, 32 WTA). Estonianca are avantaj la duelurile directe, 5-3. Cele două jucătoare s-au înfruntat ultima oară în 2014, la New Haven, când Kaia a câștigat.

Ana Bogdan a învins-o pe Shuai Zhang la Adelaide International 2

Spre dimineață, raportându-ne la ora României, a jucat și Ana Bogdan. Deși nu a avut statutul de favorită, românca s-a impus în minimum de seturi cu Shuai Zhang, din China, 7-6 (5), 6-4. 

Un break reușit de Ana în setul 2 a făcut diferența. Plus faptul că Ana a avut nervii tari în tie-break, în primul act.

Pentru un loc pe tabloul principal, Ana Bogdan va juca împotriva câștigătoarei meciului Alexandra Osborne - Katerina Siniakova.

Citește mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.