Campionate

Disputat de granzii din Premier League, cel mai valoros fundaș din lume numește echipa la care visează să joace: „Mi-a rămas în inimă”

Josko Gvardiol, în stânga, în duel cu Lionel Messi // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 07 January 2023

Josko Gvardiol (20 de ani), cel mai valoros fundaș central din fotbal, evaluat la 75 de milioane de euro, spune că vrea să rămână la RB Leipzig cel puțin până în vară, în ciuda interesului din partea lui Chelsea și Tottenham. Croatului îi surâde ideea de a merge în Anglia, însă clubul cu care a ținut în copilărie este altul, Liverpool.

Josko Gvardiol, piesă de bază la RB Leipzig, a impresionat la Campionatul Mondial din Qatar, unde a fost unul dintre cei mai buni tineri jucători. Cota sa de piață a explodat, este acum de 75 de milioane de euro conform Transfermarkt, Josko fiind cel mai valoros fundaș din lume.

Curtat de Chelsea și Tottenham, Josko Gvardiol dezvăluie că e fan... Liverpool

De semnătura lui sunt interesate Chelsea și Tottenham, dar Gvardiol are altă echipă preferată în Anglia, pe Liverpool.

„De când eram mic priveam foarte multe meciuri ale lor împreună cu tatăl meu, am urmărit fiecare sezon în detaliu. Este un club care mi-a rămas în inimă”, spune fotbalistul într-un interviu acordat televiziunii RTL.

„Nu îmi bat capul cu cifrele. Țin legătura cu oamenii de la club și nu cred că au existat negocieri până acum. Am un manager care se ocupă de aceste lucruri, eu sunt concentrat pe munca de pe teren.

Nu mă grăbesc să plec, sunt la Leipzig, mai avem 6 luni din sezon, pentru a-l încheia cum trebuie și să câștigăm ceva.

Vara trecută, am fost aproape să plec, dar nu mi-au dat drumul. Mi-au spus cât de mult însemn pentru ei, pentru coechipieri și pentru club, iar asta m-a bucurat. Sper să petrec și următoarele 6 luni aici”, a mai precizat mult-curtatul stoper.

Josko Gvardiol: „Chelsea nu a renunțat, dar nu știu dacă sunt pregătit pentru Premier League”

Vara trecută, Gvardiol a fost aproape de Chelsea. „Albaștrii” au insistat pentru el, dar transferul nu s-a realizat, iar acum o astfel de mutare are șanse mici de reușită, mai ales că la trupa lui Graham Potter a ajuns de curând Benoit Badiashile, alt tânăr stoper, în vârstă de 21 de ani.

„Chelsea nu a renunțat, ne înțeleseserăm să merg în iarnă. A venit iarna, vom vedea ce se va întâmpla. Încă de când eram copil am gravitat înspre campionatul englez.

Nu știu dacă sunt suficient de matur, dacă sunt pregătit pentru acel campionat, dar vom vedea. Când voi simți că a venit momentul, că am atins un anumit nivel, mă voi uita mai departe de granițele Germaniei”, spune Gvardiol, care mai are contract cu RB Leipzig până în vara lui 2027.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.