Campionate

Reuniunea care a schimbat totul la Villarreal » Îi cereau demisia în vestiar, acum a învins campioana Real!

Reuniunea care a schimbat totul la Villarreal. Foto: Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 08 ianuarie 2023

Villarreal are patru victorii consecutive în La Liga, ultima, 2-1 în fața campioanei Real Madrid. Antrenorul Quique Setien, puternic contestat de jucători la început, după trei înfrângeri, a reglat situația într-o ședință de două ore și 20 de minute.

Pe 17 august 2020, la trei zile după acel 2-8 cu Bayern, în „sferturile” Ligii Campionilor, Quique Setien a fost concediat de Barcelona, după șapte luni tensionate în vestiarul blaugrana. Mai mult de doi ani de la acel dezastru, nu a mai antrenat pe nimeni.

VIDEO. Rezumatul meciului Villarreal - Real Madrid (2-1)

Mai mulți jucători voiau să scape de Quique Setien

Pe 25 octombrie 2022, la 64 de ani, Quique a revenit în fotbal, la Villarreal, înlocuindu-l pe Unai Emery, plecat la Aston Villa. Începutul, la fel de furtunos ca în Catalunya. 

Nicio victorie în primele patru meciuri, trei înfrângeri și un egal în LaLiga (0-1 cu Bilbao, 0-2 cu Mallorca) și Conference (2-2 cu Beer Sheva, 0-3 cu Lech Poznan).

Deja apăruseră în presa spaniolă voci din echipă care îi cereau președintelui clubului să-l demită, pentru că stilul lui nu se potrivea deloc cu Villarreal. 

Pe 7 noiembrie, a doua zi după al treilea eșec, Setien i-a adunat pe jucători și, într-o ședință de două ore și 20 de minute, s-au spus toate nemulțumirile.

Presing sufocant anti-Real: „Dacă îi lași să joace, îți vor crea nenumărate probleme”

De atunci, „submarinul galben” a câștigat pe linie. Patru partide, patru victorii, trei în campionat (1-0 cu Espanyol, 2-1 cu Valencia, 2-1 cu Real) și una în Copa del Rey (5-1 cu Cartagena).

Succesul contra Madridului a readus speranța la Villarreal, aproape de Top 4 acum. A surprins campioana cu presingul sufocant. „Dacă lași Real să joace, îți va crea nenumărate probleme. Am stabilit să presăm din start și am fost eficienți”, a explicat Setien.

Pe 18 ianuarie, Villarreal va înfrunta din nou echipa lui Ancelotti. În „optimile” Cupei, tot pe Estadio de la Ceramica.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.