Liga 1

Jucătorii de la Universitatea Craiova trag tare » Cum arată antrenamentele lui Neagoe + Ce jucător va lipsi 2 luni

Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  duminică, 08 ianuarie 2023

Oltenii lui Eugen Neagoe trag tare în Belek pentru noua ediție de campionat. Vestea bună pentru CS Universitatea Craiova e că Arlauskis și Roguljic sunt apți, vestea rea e că accidentarea lui Baiaram e gravă, jucătorul s-a operat și va lipsi o perioadă îndelungată.

Universitatea lui Eugen Neagoe a ajuns de pe 4 ianuarie în Turcia, unde a început pregătirea pentru a doua parte a sezonului. Iar noul tehnician nu le dă timp de respiro. Jucătorii au intrat într-un program intens de pregătire fizică. 

Trasee, TRX, greutăți, câte un antrenor pentru fiecare grup de 5-6 jucători. Pentru ca nimic să nu scape. Fotbaliștii oltenilor sunt monitorizați nu doar „ochiometric”.

Pe centrul terenului stă GPS-ul StatsSports, tehnologie folosită inclusiv de liderul din Premier League, Arsenal Londra. Distanța parcursă, viteza, intensitatea antrenamentului. Nimic nu e la voia întâmplării.

VIDEO CSU Craiova se pregătește intens în Antalya

>

Două „calde”, una „rece” pentru Universitatea Craiova

Veștile bune pentru Universitatea vin dinspre Roguljic și Arlauskis. Ambii au trecut peste problemele medicale din ultima vreme și încă de când au venit în Turcia se antrenează normal, așa că vor fi la dispoziția lui Neagoe inclusiv în partidele de verificare. 

Rămâne totuși problema legată de Ștefan Baiaram. Distanța parcursă, viteza, intensitatea antrenamentului. Nimic nu e la voia întâmplări. 

Mijlocașul de 20 de ani a suferit o recidivă a accidentării la genunchi la meciul de Cupă cu FC Argeș, a ratat ultimele două meciuri din 2022, iar sâmbătă s-a operat la Barcelona. Iese astfel din schemă cel puțin 6 săptămâni, maximum 8.

CSU Craiova are 5 portari în Turcia

Un lucru inedit observat la antrenamentul de sâmbătă dimineață a fost numărul portarilor. Eugen Neagoe a adus în Turcia 5 portari. Pe lângă deja cunoscuții Arlauskis, Lazar și Popescu, la antrenament au mai apărut 2 puști.

Este vorba despre Găgeatu și Goga, doi portari născuți în 2006, cărora staff-ul le oferă multă încredere, viind văzuți drept potențiale soluții în viitorul apropiat pentru poarta Universității Craiova.

Și Hanca și Vînă s-au pregătit normal cu CSU Craiova

 „Noi suntem în litigii cu Hanca și Vînă. Hanca ne cere două milioane de euro, Vînă nu știu câți bani cere”, spunea patronul Mihai Rotaru la începutul lunii decembrie.

Cei doi fotbaliști reclamă faptul că au fost izolați abuziv de către Mirel Rădoi și nu au putut să-și exercite obligațiile contractuale pentru care sunt plătiți. Au fost rechemați până ca Mirel să plece, dar au fost lăsați să se antreneze separat de restul lotului, doar sub supravegherea unui preparator fizic. 

Venirea lui Eugen Neagoe i-a readus pe cei doi în grații. Ambii s-au pregătit cot la cot cu colegii, iar antrenorul ar părea decis chiar să-i folosească în partidele amicale. Nu e însă încă limpede dacă s-a stins și conflictul dintre cele două părți.

Meciurile care vor fi jucate de Universitatea Craiova în Antalya:

  • 10 ianuarie: Universitatea Craiova - Kecskemeti TE (Ungaria)
  • 15 ianuarie: Universitatea Craiova - Slask Wrocław (Polonia)
  • 15 ianuarie: Universitatea Craiova – Partizan Belgrad (Serbia)

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.