Liga 1

Mihai Stoica s-a răzgândit după 4 ore în „cazul Strizu” + De ce FRF nu a reacționat, în 2022, când Rapid a aplicat aceeași strategie cu antrenorul din acte: „Nu aveam această sarcină”

Mihai Stoica

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 09 January 2023

Mihai Stoica (57 de ani), managerul general al vicecampioanei României, FCSB, a avut un schimb de replici cu Lucian Burchel (58 de ani), directorul Școlii de Antrenori din cadrul FRF. Acesta comentase pe parcursul zilei de duminică situația lui Leo Strizu, antrenorul din acte al roș-albaștrilor, care n-a făcut deplasarea alături de echipă în cantonamentul din Turcia. 

Oficialul de la FCSB i-a reproșat lui Lucian Burchel că nu a scos în evidență faptul că același lucru s-a întâmplat și la Rapid în iarna trecută, când Adrian Matei (54 de ani), antrenorul principal din acte al Rapidului, nu a făcut deplasarea cu giuleștenii în cantonamentul din Turcia. Acest lucru a fost precizat chiar de către Mihai Iosif (48 de ani), cel care se ocupa, de fapt, de antrenamentele echipei la acea vreme. 

„Și eu am fost la fel iarna trecută. Atunci, tot așa, nici Adrian Matei, cel care era cu licență PRO la noi nu a fost în cantonament. Am fost eu pentru că răspundeam de destinul echipei. A rămas în țară pentru că au mai fost de făcut niște treburi și în București”, a declarat Mihai Iosif în decursul zilei de duminică, la emisiunea Liga Digi Sport. 

Mihai Stoica: „De ce anul trecut Rapid a fost fără antrenor cu licență PRO în cantonament și nimeni nu a spus nimic?” Lucian Burchel: „Anul trecut, Lucian Burchel nu a avut această sarcină”

Mai jos, dialogul purtat de Mihai Stoica și Lucian Burchel, în direct la Orange Sport. 

Mihai Stoica: „Puteți să-mi explicați de ce anul trecut Rapid a fost fără antrenor cu licență PRO în cantonament și nimeni nu a spus nimic?” 
Lucian Burchel: „Anul trecut, eu nu am avut această sarcină din partea Comitetului Executiv. Am preluat această funcție pentru a încerca ducerea întregului proces de licențiere UEFA la un nivel european. Problemele legate de astfel de situații, în momentul în care am fost desemnat să le semnalez, le-am urmărit și au fost puse pe piață. Mă refer la cazul Mihai Iosif, cazul Croitoru. Acum un an și ceva ei au fost amendați și suspendați pentru anormalitățile pe care le-au produs. Însă, totuși, ei erau calificați, chiar dacă nu dețineau licențele potrivite. Pentru asta au fost amendați. Faptul că se întâmplă un astfel de lucru la FCSB nu este normal. Încă o dată spun: nu știu motivul pentru care Leo Strizu a rămas acasă.

Mihai Stoica: „Pentru că nu se știe dacă va mai fi în continuare antrenor”. 
Lucian Burchel: „Da, e posibil”.

Mihai Stoica: „Îți spun eu că așa e”. 
Lucian Burchel: „Eu la general am vorbit. Grija noastră e să semnalăm aceste situații și să le luăm în calcul”.

Mihai Stoica s-a răzgândit în decursul a 4 ore

Cu 4 ore înainte să anunțe intenția de înlocuire a lui Leo Strizu, Mihai Stoica oferise pe contul personal de Facebook o variantă diferită. 

„Agitația care l-a cuprins pe șeful prestigioasei și greu accesibilei Școli Românești de Antrenori de Fotbal mă silește să divulg un detaliu care ne expune: posesorul licenței Pro FCSB se află în București pentru a elabora un plan strategic pentru abordarea etapelor rămase din sezonul 2022/23.

Mult mai important în opinia noastră decât câteva antrenamente într-un resort unde lumea merge să se relaxeze on all-inclusive basis”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.