Liga 1

„Ștampilat” pe viață » Ciocnirea cu Olaru a lăsat o urmă adâncă pe fruntea lui Compagno: „90 de minute urâte”

+12 Foto
Andrea Compagno

Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  marţi, 10 ianuarie 2023

Andrea Compagno (26 de ani), atacantul italan al celor de la FCSB, golgeterul la zi din Superligă, a vorbit, din cantonamentul roș-albaștrilor din Antaltya, despre accidentarea suferită pe 11 decembrie, când s-a ciocnit violent cu Darius Olaru

Vârful vicecampioanei a explicat cum s-a simțit imediat după impactul cu coechipierul său, dezvăluind că a avut dureri, amețeli și că a trecut „printr-o oră și jumătate urâtă”.

Andrea Compagno: „Au fost dureri, amețeli, 90 de minute urâte”

>

„Preferam să nu rămân cu urme, să nu am, important este că nu a fost mai grav. Am revăzut faza cu Olaru, nu mi-e frică, nu cred că se va repeta.

Faza? Mingea era nu prea înaltă, ne-am uitat amândoi la minge și s-a întâmplat. Era dorința de a câștiga mingea, de aceea s-a întâmplat așa. Dacă nu ne interesa să câștigăm mingea, nu se întâmpla asta.

Este un moment, o fază, se poate întâmpla oricând, dar sper să nu se mai repete. Au fost dureri, amețeli, o oră și jumătate urâtă. Mulțumesc lui Dumnezeu, am trecut cu bine!”, le-a spus Compagno jurnaliștilor prezenți în Turcia. 

Compagno a rămas cu o cicatrice vizibilă

În minutul 3 al partidei Chindia - FCSB 0-2, Andrea Compagno și Darius Olaru s-au ciocnit brutal la mijlocul terenului. Cei doi nu s-au sincronizat, au urmărit amândoi o minge și s-au lovit puternic cap în cap, fiind înlocuiți cu Miculescu, respectiv Oaidă, în ciuda faptului că au primit îngrijiri medicale timp de 4 minute. 

Cel mai afectat era Olaru, care a avut nevoie de ajutor pentru a se putea deplasa. Ambii au fost urcați în ambulanță, apoi transportați la spital.

Urmele impactului sunt vizibile și acum: Compagno a rămas cu o cicatrice în zona tâmplei și a arcadei.

Compagno e în toate topurile

Fotbalistul FCSB-ului care iese în evidență la mai multe capitole e Andrea Compagno. El e pe primul loc la mai mulți parametri de joc:

  1. Golgheterul la zi al Ligii 1, cu 13 reușite, cu aproape 50% peste următorii 3, care au fiecare câte 9 goluri: Dugandzici, Alibec și Daniel Paraschiv
  2. Are cele mai multe șuturi la poartă (58), următorul e Sefer (55), dar și cele mai multe șuturi cadrate (32), peste Alibec (25)
  3. A trimis cele mai multe șuturi în bară, de 4 ori, la egalitate cu Krasniqi (Mioveni), peste Alibec (3) și Florinel Coman (3)
  4. A obținut cele mai multe penalty-uri din faulturi suportate: 3

Citește și alte știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.