Liga 1

Foc încrucişat

Articol de Marius Mărgărit  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În Adunarea Generală a FRF, Dragomir l-a atacat iar pentru delegarea arbitrilor pe Lupescu, iar acesta a încercat să provoace suspendarea şefului Ligii.

Tot Dumitru Dragomir a spart le­ha­mitea generală a Adu­nării Generale a FRF, doborîtă de plictis şi, ici-colo, chiar de somn: “Sînt vigilent, că văd că pe preşedinţi şi pe investitori îi doare în pălărie de ce se întîmplă aici. M-a convins Mircea Sandu să merg pe blat, să nu-l mai atac pe Ionuţ Lupescu, dar nu pot” . Şi Mi­tică a început: “Cînd l-a desemnat pe Lupescu să delege arbitrii, Co­mitetul Executiv nu avea com­pe­tenţa să facă asta. Apoi, Lu­pescu nu poate negocia contractele staff-ului tehnic şi ale jucătorilor de la «na­ţională» fără aprobarea prea­labilă a Co­mitetului de Urgenţă”. Mir­cea Sandu i-a dat dreptate par­ţial, în a do­ua speţă, amen­da­mentul lui Corleone fiind aprobat.

Contră eşuată
Lupescu n-a rămas dator: “De doi ani încercăm să cîştigăm cre­di­bi­litate şi prestanţă. Dar Dumitru Dra­gomir a dat federaţia în ju­de­cată, pe problema comisiilor. Apoi, cred că era normal, cum e la FIFA sau UEFA, ca un membru al Co­mi­­tetului Executiv să fie suspendat cît timp este acuzat într-un proces ci­vil. Aţi putea lua în discuţie această pro­blemă!” . “Dacă aş pune pe cineva să te dea în judecată, nici tu n-ai fi suspendat! Cînd am fost de acord să delegi arbitrii, am greşit toţi. Eu credeam că ai minte”, a sărit Dra­­­gomir. Ini­ţiativa lui Lu­pescu n-a avut efect, nici măcar la Mircea San­­­du, care a evitat dibaci mo­me­n­tul.

Repriza a treia
La final, cînd lumea se grăbea să meargă la gustarea pregătită de federaţie, Dragomir l-a privit crunt pe Lupescu: “Cine dracu’ eşti tu, băi, să ceri suspendarea mea?”, îl tot “împungea” Dragomir. A in­ter­venit Mircea Sandu şi conflictul s-a stins. “Hai, băi Bela, unde ziceaţi că da­ţi de băut?”, a schimbat Cor­leone “macazul”.

Ultimele noutăţi

În 2008, FRF va avea un buget-re­cord de aproape 20 de milioane de euro.

Au sosit biletele pentru Euro. Ieri au fost împărţite cele rezervate “Familiei fotbalului”, ur­mînd ca suporterii să le pri­mească în următoarele două săptămîni.

FRF a cerut de la DNA toate dovezile în legătură cu valiza cu bani de la Cluj, pentru de­ma­ra­rea anchetei sportive la comisii.

Comisia Naţională pentru litigii va prelua de la CSJ diver­genţele dintre cluburi şi jucători. CSJ rămîne doar cu litigiile club-club sau club-antrenor.

Declaraţia zilei: JEAN PĂDUREANU, preşedinte Gloria Bistriţa

“Dacă Ionuţ Lupescu e mai tînăr, trebuie să aibă mai multă minte! Să înţeleagă anumite lucruri. Dragomir nu se lasă uşor. Normal că nu a fost un moment prea plăcut”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.