Stranieri

A revenit Valentin Mihăilă, s-a „rupt” Dennis Man! Parma, eliminată din Cupă de Inter, în prelungiri

+10 Foto
FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 11 January 2023

Inter Milano a învins-o pe Parma în optimile Cupei Italiei, scor 2-1 după prelungiri. Locul 6 din Serie B a condus-o pe formația lui Simone Inzaghi până în minutul 88.

  • Dennis Man a fost titular la Parma, dar a ieșit de pe teren în minutul 26, acuzând dureri la coapsa piciorului drept
  • Rezervă, Valentin Mihăilă a intrat pe teren în minutul 81. S-a remarcat singura dată în minutul 96, două driblinguri și șut în brațele lui Onana

Inter - Parma 2-1 după prelungiri în optimile Cupei Italiei

Parma a început curajos meciul, cu ocazii de partea lui Vasquez ('3) și Sohm ('19). Inter a replicat prin Gagliardini, autorul a două șanse în decurs de 6 minute ('23, '29).

Tabela a fost deblocată înainte de pauză de înlocuitorul lui Man, Stanko Juric. Croatul a lansat o rachetă de la 20 de metri, la vinclu ('38). Gol realmente fabulos, Onana n-avea ce să facă. 

„Cruciații” puteau intra la cabine chiar cu 2-0, dacă voleul lui Benedyczak ('44) nu era parat de goalkeeperul camerunez. 

Nerazzurrii au început mai tare partea secundă, însă nu au legat prea multe atacuri periculoase, greșind în continuare o mulțime de pase și execuții. Puține ocazii, în general, în repriza secundă. 

Buffon a tremurat la un corner din minutul 75, Balogh era să-și dea autogol ('78) încercând să respingă centrarea lui Martinez și cam atât. 

Calificare Parma? Nu, era prea simplu. Lautaro a trimis confruntarea în prelungiri cu un șut deviat, din cădere ('88). 

În fine, Acerbi i-a adus calificarea lui Inter, marcând cu capul de la marginea careului după o respingere a lui Buffon, ieșit din poartă ('110).

Inter va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Atalanta și Spezia.

FINAL » Inter - Parma 2-1 după prelungiri

Echipe de start:

Inter: Onana - D'Ambrosio, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Gagliardini, Asllani, Mkhitaryan, Gosens - Lautaro Martinez, Correa 
Rezerve: Cordaz, Acerbi, Bellanova, Carboni, Curatolo, Darmain, Dimarco, Dzeko, Fontanarosa, Kamate, Skrinia, Stankovic, Zanotti 
Antrenor: Simone Inzaghi

Parma: Buffon - Del Prato, Balogh, Valenti, Osorio - Vasquez, Bernabe, Sohm - Estevez, Benedyczak, D. Man 
Rezerve: Corvi, Chichizola, Ansalid, Bonny, Camara, Charpentler, Circati, Coulibaly, Hainaut, Ingelese, Juric, Tutino, V. Mihăilă 
Antrenor: Fabo Pecchia

Pentru a ajunge în optimi, Parma a trecut de Salernitana (2-0) și Bari (1-0. Pentru Inter, meciul cu Parma e primul din această ediție.

Optimile Cupei Italiei:

  • Inter - Parma
  • Atalanta - Spezia
  • Bologna - Lazio
  • Monza - Juventus
  • Napoli - Cremonese
  • Roma - Genoa
  • Sampdoria - Fiorentina
  • Torino - AC Milano

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.