La competiția supremă sunt calificate 32 de echipe, împărțite în opt grupe de câte patru. Turneul se va juca în 9 orașe, patru din Polonia și cinci din Suedia, iar meciurile de clasament vor fi la Stockholm. Cele mai impunătoare săli sunt, în Polonia, la Cracovia: Tauron Arena – 15.030 locuri și, în Suedia, la Stockholm: Tele2 Arena – 19.000 locuri.
Din punctul de vedere al marketingului, competiția se dispută sub sloganul „Stick together” (n.r. „Rămâneți împreună”). Fanii au votat online numele mascotei de la Mondiale, iar pe simpatica veveriță o cheamă Pax, ceea ce în latină înseamnă pace.
Din nou fără România la Campionatul Mondial
„Tricolorii" au pierdut în calificări în fața Macedoniei de Nord, care apoi a trecut și de Cehia și s-a calificat la turneul mondial. România a ajuns cel mai recent la un Campionat Mondial în 2011, în Suedia, unde s-a clasat pe locul 19. În cele 27 de ediții disputate până acum, 11 națiuni au câștigat titlul mondial, cele mai multe trofee, 6, fiind obținute de Franța, urmată de Suedia și România, cu câte 4.
7 „români" printre vedetele Campionatului Mondial
Majoritatea vedetelor mondiale vor fi prezente la acest turneu: francezii Nikola Karabatic și Dika Mem, danezii Niclas Landin și Mikel Hansen, spaniolii Alex Dujshebaev și Gonzalo Perez de Vargas, suedezii Jim Gottfridsson și Hampus Wanne, islandezii Gisli Kristiansson și Omar Magnusson, germanii Andreas Wolff și Philip Weber, sârbii Vladimir Ciupara și Dragan Pechmalbec, norvegienii Sander Sagosen și Harald Reinkind, croații Luka Cindric și Igor Karacic, slovenii Dejan Bobac și Jure Dolenec.
La turneu participă și câțiva jucători care evoluează în Liga Zimbrilor: pentru Muntenegru, pivotul stelist Nemanja Grbovici și centrul lui Minaur Baia Mare, Stevan Vujovici, pentru Serbia, centrul lui Dinamo, Lazar Kukici, pentru Brazilia, centrul lui Dinamo, Joao Silva, pentru Algeria, portarul lui Dinamo, Khalifa Ghedbane, pentru Egipt, dinamoviștii Shebib și Ali Zein.
Unele case de pariuri o dau favorită la titlul mondial pe actuala deținătoare a trofeului, Danemarca, la o cotă de 2.35, urmată de Franța - 5.50, Suedia - 6.50, Spania - 8.00, Islanda - 10.00.
Competiția va fi televizată de peste 40 de posturi, iar în România meciurile vor putea fi urmărite la Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.
Grupele Campionatului Mondial de Handbal
Grupa A:
- Spania
- Muntenegru
- Chile
- Iran
Grupa B:
- Franța
- Polonia
- Arabia Saudită
- Slovenia
Grupa C:
- Suedia
- Brazilia
- Capul Verde
- Uruguay
Grupa D:
- Islanda
- Portugalia
- Ungaria
- Coreea de Sud
Grupa E:
- Germania
- Qatar
- Serbia
- Algeria
Grupa F:
- Norvegia
- Macedonia de Nord
- Argentina
- Țările de Jos
Grupa G:
- Egipt
- Croația
- Maroc
- SUA
Grupa H:
- Danemarca
- Belgia
- Bahrain
- Tunisia
Cum s-au calificat cele 32 de echipe la Campionatul Mondial de Handbal
- 2 - Polonia și Suedia / țări organizatoare
- 1 - Danemarca / campioană mondială 2021
- 3 din Europa – Franța, Norvegia și Spania / cel mai bine clasate la CE 2022
- 5 din Asia – Bahrain, Iran, Qatar, Arabia Saudită, Coreea de Sud / cel mai bine clasate la Campionatul Asiei 2022
- 4 din America de Sud și Centrală – Brazilia, Argentina, Uruguay, Chile / cel mai bine clasate la campionatul continental 2022
- 9 țări din Europa venite din calificări – Croația, Germania, Belgia, Ungaria, Islanda, Serbia, Muntenegru, Portugalia și Macedonia de Nord
- 1 din America de Nord – SUA / campioana Americii de Nord
- 5 din Africa – Egipt, Tunisia, Algeria, Maroc, Insula Capului Verde / cel mai bine clasate la Campionatul Africii 2022
- 2 națiuni invitate – Olanda și Slovenia
{{text}}