Campionate

Unul dintre cei mai mari antrenori ai Argentinei șochează: „Pelé a fost mult mai bun decât Maradona”

Pele și Diego Maradona/ foto Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 12 ianuarie 2023

César Luis Menotti, primul selecționer argentinian campion mondial, a jucat alături de Pelé și l-a promovat la naționala albiceleste pe Diego Maradona.

César Luis Menotti, 84 de ani, e un nume glorios în Argentina. Selecționerul care a dăruit naționalei albiceleste primul titlu mondial, în 1978, cu echipa lui Passarella, Ardiles și Kempes. Dar „El Flaco” (Slăbănogul) a și jucat înainte, atacant, la Rosario Central și Boca Juniors. A evoluat într-un meci și la Santos, alături de Pelé, în 1968.

Cesar Luis Menotti: „Maradona voia numărul 10 din dragoste pentru Pelé"

După dispariția „Regelui”, pe 29 decembrie, la 82 de ani, Menotti a scos la lumină un amănunt important. Diego Maradona, pe care el l-a promovat la națională, în 1977, îl diviniza pe Edson Arantes do Nascimento.

„Diego mi-a spus încă de la început că își dorește să poarte tricoul cu numărul 10. Voia atât de mult pentru dragostea lui față de Pelé. Cel mai faimos tricou al lumii fotbalului era acel număr 10 al lui Pelé. Diego l-a rugat pe Kempes, care avea atunci 10, și Mario a acceptat fără nicio problemă”, a relevat marele tehnician la Radio Güemes, în Argentina.

Cesar Luis Menotti: „Au vrut să-l rupă în finală. Pele a fost deasupra tuturor”

Pentru Menotti, care a jucat alături de Pelé și care i-a fost antrenor lui Maradona, brazilianul este numărul 1 în istorie. Într-un interviu apărut pe blogul Patadas y Gambetas, „El Flaco” a spus ce crede: „Pelé a fost mult mai bun decât oricine, nu doar față de Maradona. Diego a fost mai showman pentru că era stângaci, și stângacii, pentru că sunt mai puțini, creează sentimentul că fac lucrurile diferit”.

A povestit: „Îmi amintesc de Pelé în finala Copei Libertadores din 1963. În returul de pe Bombonera, jucătorii Bocăi au vrut să-l rupă, dar el a fost peste tot, deasupra tuturor. A driblat, a șutat, a rezistat la lovituri. Inegalabil”. Santos a învins atunci în ambele manșe, 3-2 acasă, 2-1 la Buenos Aires.

Cesar Luis Menotti (dreapta), alături de Lionel Scaloni (stânga), selecționerul Argentinei/ foto Imago Images

Cesar Luis Menotti: „Înconjurat de prinți, e mult mai greu să fii rege”

Menotti a mai zis ceva: „Să joc alături de el mi-a lăsat o impresie deosebită. M-a învățat multe lucruri pe care le-am folosit ca antrenor”.

Antrenorul argentinian a încheiat astfel: „Oricine susține că Pelé a strălucit doar pentru că a avut în jur jucători extraordinari să nu uite că, înconjurat de prinți, e mult mai greu să fii rege. Pelé era cel mai mare într-o eră cu Rivellino, Ademir, Tostão, Gérson, Jairzinho... Să mai adaug?”.

VIDEO. Imagini de neuitat cu Pele și Maradona în platoul de televiziune

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.