Liga 1

Rapid, eșec în ultimul amical al iernii. Mutu a vrut să anuleze meciul

+18 Foto
Rapid a pierdut ultimul amical înaintea reluării campionatului, 0-2 cu SK Sigma Olomouc, locul 4 din Cehia

Articol de Cristi Preda (foto), Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  vineri, 13 ianuarie 2023

Rapid a pierdut ultimul amical înaintea reluării campionatului, 0-2 cu SK Sigma Olomouc, locul 4 din Cehia. Din cauza stării gazonului, antrenorul Adrian Mutu a vrut să anuleze partida inițial. În cele din urmă, meciul a fost mutat pe alt teren și a început cu 40 de minute întârziere.

Rapid a încheiat stagiul de pregatire din Turcia cu un eșec. După două succese în care a marcat de câte 3 ori, giuleștenii au pierdut testul cu Sigma Olomuc, locul 4 în Cehia, scor 0-2. Și în acest meci Adrian Mutu a rulat toți jucătorii. Partida a fost la un pas să nu se mai dispute. 

Nemulțumiți de condiții 

Ajunși la teren cu 45 de minute înaintea meciului, rapidiștii au fost nemulțumiți de ce au găsit la baza SB Sports. Din cauza stării gazonului din Antalya, antrenorul Adrian Mutu a vrut să anuleze partida. În cele din urmă, meciul a fost mutat pe alt teren și a început cu 40 de minute întârziere: „E ultimul meci din acest cantonament, nu putem risca să jucăm pe așa gazon. Jucătorii sunt încărcați, mai bine nu mai joc decât să joc pe așa ceva și să riscăm accidentări. Facem un antrenament și gata”, spunea „Briliantul" înainte ca organizatorii să găsească alt teren. 

Pintilii a vrut să-i spioneze 

Mihai Pintilii, antrenorul FCSB-ului, a sosit și el să vadă la lucru echipa lui Adrian Mutu. A plecat însă repede când a aflat că meciul s-ar putea anula. Cosmin Moți a venit și el și a luat loc în tribună alături de Emil Săndoi, Daniel Pancu și Vali Năstase.

>

UPDATE, 16:20. FINAL » Rapid - SK Sigma Olomouc 0-2

  • S-a încheiat meciul.
  • min. 66: GOL SIGMA! Cehii majorează avantajul în urma unei faze fixe bâjbâite de giuleșteni. Benes împinge mingea în plasă, după ce în prima fază Moldovan scosese incredibil un șut din apropiere
  • Start în repriza secundă.
     
  • Pauză în Turcia.
  • min. 33: GOL SIGMA! Cehii deschid scorul după o centrare din flancul drept și o reluare la colțul lung semnată de Mojmir Chytil.
  • Partida a început la 14:37 și poate fi urmărită în format liveVIDEO pe GSP.ro

UPDATE, 14:15. Rapid - SK Sigma Olomouc se joacă

Totuși, se pare că meciul se va juca. Organizatorii au mutat partida pe alt teren al bazei S&B Sports. Jucătorii încep să iasă pe gazon.

Primul „11” trimis în teren de Adrian Mutu: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, P. Iacob, Fl. Ștefan - Kait, A. Ciobanu, Emmers - Al. Ioniță II, Dugandzic, Pănoiu 
Rezervele Rapidului: C. Sandu, Crepulja, Ignat, Sefer, Costache, Jr. Morais, Dr. Grigore, Al. Albu, Al Crivac, G. Gheorghe, Al. Stan, Bădescu, Luckassen, Cl. Belu, Drăghia, Ungureanu

Știrea inițială: Mutu a vrut să anuleze amicalul Rapid - Sigma Olomouc

„E ultimul meci din acest cantonament, nu putem risca să jucăm pe așa gazon. Jucătorii sunt încărcați, mai bine nu mai joc decât să joc pe așa ceva și să riscăm accidentări. Facem un antrenament și gata”, a declarat Mutu, de la fața locului, pentru GSP.ro.

E vorba despre un teren din baza S&B Sport Organisation (Antalya, Turcia).

Giuleștenii nici nu au ieșit pe teren, cu excepția lui Mutu și a 3-4 jucători. Toți ceilalți sunt la hotel. „Ăsta e meciul de azi. Mental", a reacționat Alex Ioniță, când ceilalți coechipieri îi întrebau pe membrii staff-ului tehnic dacă se mai joacă amicalul.

Din cauza condițiilor impracticabile de la terenul pe care ar fi trebuit să se joace partida cu Sigma Olomouc, aceasta a fost amânată.

- Comunicat oficial Rapid

Rapid a câștigat cele două amicale disputate în Turcia în această iarnă, 3-1 cu Kecskemeti și 3-2 cu Sariyer.

Rapid reîncepe oficial sezonul vineri, 20 ianuarie, pe teren propriu, cu Sepsi, de la ora 20:00, duel contând pentru runda #22.

VIDEO. Cristi Săpunaru: „Rapidul de azi e cel mai sănătos din istorie”

>

Mai multe articole despre Rapid:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.