Liga 1

Dinamo câștigă din transferul lui Sorescu la FCSB! Un fost coleg din Ștefan cel Mare: „Poate e și el stelist la bază”

Sorescu, fost căpitan al lui Dinamo / FOTO: Imago

Articol de Eduard Apostol  —  Friday, 13 January 2023

Transferul lui Deian Sorescu (25 de ani) a căpătat contur, iar fostul căpitan al lui Dinamo se va alătura în scurt timp lotului pregătit de Mihai Pintilii. În sfârșit, s-a realizat mutarea bănățeanului în roșu-albastru, în condițiile în care Gigi Becali l-a vânat de mai multă vreme.

Dinamo n-a acceptat 700.000 de euro, suma maximă propusă de patronul bucureștenilor, l-a vândut anul trecut la Rakow pentru 800.000 de euro. 

Dinamo câștigă din transferul lui Sorescu la FCSB

Totodată, în contractul dintre ”câini” și polonezi este stipulată și o clauză, în urma căreia Dinamo va încasa 25 la sută din proximul transfer al lui Sorescu. Astfel, din suma de transfer pe care FCSB o va plăti în viitor pentru a-și asigura serviciile lui Deian, rivala din Ștefan cel Mare încasează un sfert.

În plus, în aceste zile, Dinamo așteaptă o tranșă de 110.000 de euro din partea polonezilor, în contul transferului lui Sorescu la liderul la zi din Polonia.

Cosmin Matei: „Se va impune cu siguranță”

Cosmin Matei, 31 de ani, a evoluat alături de Deian Sorescu la Dinamo și a trecut și el pe la FCSB, în 2010-2011. Mijlocașul central al lui Sepsi, care și-a revitalizat cariera la gruparea din Sfântu Gheorghe, este de părere că oficialii lui FCSB au făcut o afacere benefică prin aducerea lui Sorescu. Matei a comentat, vizavi de subiect, chestionat de Gazeta Sporturilor:

- Crezi că este o mutare bună, Sorescu la FCSB? 
- Sorescu la FCSB e o idee bună! Dacă Dinamo e în liga a doua... Da, e o idee bună pentru el. Un jucător cu care m-am înțeles bine, îmi place de el, poate acoperi mai multe posturi. Se va impune cu siguranță. N-are nevoie de mult timp ca să se acomodeze. Și are constanță. E jucător de națională, se va impune. 

- Galeria cum crezi că-l va primi, pozitiv sau negativ? 
- Ar trebui pozitiv. E un jucător de națională 

- Bine, el nu e crescut de Dinamo, chiar dacă a stat trei ani și jumătate în Ștefan cel Mare, e crescut la Timișoara...
- (râde) Poate, cine știe, e și el stelist la bază.

VIDEO. Bogdan Racovițan despre plecarea lui Sorescu: „Îmi pare rău, o să îmi fie dor de el”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.