Campionate

Decizia inexplicabilă din United - City a declanșat iureșul în Anglia! Guardiola atacă: „OFSAID! Asta e, știam unde jucăm”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 14 ianuarie 2023

Manchester United a câștigat derby-ul contra lui Manchester City, scor 2-1, dar reușita prin care Bruno Fernandes a adus egalarea în minutul 78 a declanșat un scandal mare în Anglia.

Conduși cu 1-0 de rivala City, „diavolii roșii” s-au trezit în ultimul sfert de oră. Bruno Fernandes a egalat în minutul 78, dar acțiunea a stârnit multe controverse.

Inițial a fost anulată, pentru o poziție de ofsaid în care, evident, se afla Marcus Rashford. Arbitrul asistent a ridicat fanionul. După o consultare cu „centralul” Attwell, reușita a fost validată.

Decizie controversată îîn derby-ul orașului Manchester

O pasă trimisă de Casemiro a fost urmărită de Rashford, aflat în evidentă poziție de ofsaid.

Atacantul lui United aleargă spre minge, o protejează și îi încurcă evident pe apărătorii lui Guardiola.

Marcus nu atinge însă mingea, iar din spate vine lansat Bruno Fernandes, care înscrie cu un șut plasat.

În Regulile Jocului, capitolul destinat ofsaidului, se precizează clar poziția este neregulamentară dacă „împiedică un adversar să joace mingea obstrucționând clar vederea acestuia, luptă pentru minge cu acesta sau face o acțiune clară cu impact asupra capacității unui adversar de a juca mingea”.

Guardiola, iureș după meci

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a acuzat decizia în timpul declarațiilor de la final: „Marcus Rashford este în ofsaid, Bruno Fernandes nu. Dar Rashford le distrage atenția fundașilor noștri centrali, portarului. Asta este. Știam unde jucăm, e dificil pentru arbitru pe astfel de stadioane”.

Primul gol marcat de United dovedește că cei care fac regulile nu înțeleg fotbalul 
- Petr Cech, fost portar la Chelsea și Arsenal

La primul gol chiar nu văd cum poate cineva să zică că Rashford nu a influențat portarul și poziția apărătorilor. E șocant din punctul meu de vedere! Vreau niște explicații 
- Karen Bardsley, fost portar al naționalei feminine de fotbal a Angliei

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.