Campionate

Dezastru pentru Liverpool! Eșec rușinos în fața echipei conduse de fostul jucător al CFR-ului

+11 Foto
Brighton - Liverpool 3-0 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 14 ianuarie 2023

Liverpool rămâne în criză în 2023, formația lui Jurgen Klopp bifând cea de-a doua înfrângere la rând. După 1-3 cu Brentford, „cormoranii” au fost umiliți în deplasare de Brighton, scor 0-3, echipa antrenată de Roberto De Zerbi (43 de ani), fostul jucător al lui CFR Cluj.

Într-un meci început în ritm de sărbătoare, cu proaspătul campion mondial Alexis Mac Allister ovaționat pe gazon de propriii suporteri, Brighton a dominat autoritar prima repriză, una în care Liverpool n-a șutat deloc pe spațiul porții și n-a avut nici măcar un corner. 

Liverpool, eșec la scor de neprezentare cu Brighton 

„Pescărușii” au irosit câteva ocazii importante, dar și-au luat revanșa după pauză, când au năucit-o pe Liverpool, o echipă fără repere, care continuă să dezamăgească. 

Brighton n-a stat la discuții și a început furibund repriza secundă. Solomon March a făcut „dubla” în decurs de șase minute (47 și 53), semnând într-o bună măsură soarta „cormoranilor”. Același March a contribuit la golul lui Danny Welbeck din minutul 82, cel care a completat ziua de coșmar a „cormoranilor”.

De Zerbi, fostul jucător al CFR-ului, antrenor la Brighton

Roberto De Zerbi, fost jucător la CFR Cluj în perioada 2010-2012, când a câștigat două titluri și o Cupă, își face deja un nume ca antrenor.

A început în Italia, la Darfo Boario, a trecut pe la Foggi, Palermo, Benevento și Sassuolo. A impresionat la Sassuolo, unde a terminat de două ori pe locul 8 în Serie A. La Șahtior Donețk, prima experiență ca antrenor în străinătate, a câștigat o Cupă, însă a ales să renunțe la contract după ce Rusia a invadat Ucraina, iar campionatul a fost oprit. Șahtior se afla pe primul loc în acel moment, rezultat care i-a asigurat calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Din septembrie 2022, De Zerbi se află la Brighton, unde a bifat 5 victorii în 12 meciuri disputate în Premier League. Și-a trecut deja în palmares, pe lângă victoria cu Liverpool, un succes la fel de clar cu Chelsea, 4-1, și unul cu Arsenal, 3-1 în Cupa Ligii.

FOTO / Cele mai tari imagini din meciul Brighton - Liverpool 3-0

+11 Foto
Brighton - Liverpool 3-0 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Situația la zi din Premier League: 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.