Campionate

Chelsea a câștigat cursa cu Arsenal pentru noua senzație din Ucraina » Plătește 100 de milioane de euro!

Mykhailo Mudryk / Sursă foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 14 ianuarie 2023

Chelsea a câștigat bătălia în doi cu rivala Arsenal pentru serviciile ucraineanului Mykhailo Mudryk. Fotbalistul dorit de cei doi granzi londonezi a ales până la urmă să evolueze pentru albaștri, deși zilele trecute înclina către o mutare la „tunari”.

Chelsea, cu o impresionantă campanie de achiziții în ultima perioadă, a rezolvat sâmbătă transferul internaționalului ucrainean Mykhailo Mudryk, 22 de ani, extrema stângă a celor de la Șahtior Donețk, notează The Athletic. Până la oficializarea mutării mai e un singur pas, fotbalistul fiind în drum către Londra, unde va efectua vizita medicală. 

Mudryk era principala țintă a lui Arsenal, liderul din Premier League, iar trupa lui Arteta era în pole-position pentru transfer. Doar că Chelsea s-a mișcat mai repede și a obținut acordul verbal al ucraineanului.

Chelsea plătește 100 de milioane de euro pentru Mykhailo Mudryk

Suma cheltuită de Chelsea pentru Mudryk e una amețitoare: ucrainenii vor încasa nu mai puțin de 100 de milioane de euro. Celebrul jurnalist Fabrizio Romano a anunțat în cursul serii că oficialii lui Chelsea s-au deplasat în Polonia pentru ultimele discuții cu omologii de la Șahtior.

Mykhaylo Mudryk va deveni astfel cel mai scump transfer din istoria fotbalului ucrainean. Recordul era deținut în acest moment de Oleksandr Zinchenko, de Arsenal, în vara lui 2022. „Tunarii” îi plăteau lui Manchester City 32 de milioane de euro.

Poziția favorită a lui Mudryk este cea de extremă stânga. Chelsea îi are pe acel post pe Christian Pulisic și Raheem Sterling, ambii accidentați în acest moment.

Boehly „a spart banca” la Chelsea!

Chelsea i-a transferat în această iarnă pe Benoit Badiashile (21 de ani, fundaș central), Andrey Santos (18, mijlocaș central), David Fofana (20, atacant), plus împrumutul atacantului Joao Felix de la Atletico, care a costat 11 milioane de euro, ajungând la un total de 356 de milioane de euro cheltuite în ultimele 7 luni, de la preluarea clubului de către Todd Boehly.

În 7 luni ca patron al lui Chelsea, miliardarul american a cheltuit mai mult decât Roman Abramovich în primele sale două sezoane. Rusul făcuse transferuri de 336 de milioane de euro în primii doi ani, potrivit Marca.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.