Campionate

Imagini scandaloase după Tottenham - Arsenal! Portarul liderului din Premier League, lovit de un suporter coborât din tribună

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 15 ianuarie 2023

Arsenal s-a impus pe terenul lui Tottenham, scor 2-0, și s-a distanțat la 8 puncte în fruntea clasamentului din Premier League. Finalul a fost marcat de un incident reprobabil. Ramsdale, portarul „tunarilor”, a fost lovit cu piciorul în spate de un suporter advers, după câteva gesturi provocatoare în direcția fanilor lui Tottenham.

Arsenal, liderul surprinzător din Anglia, s-a deplasat astăzi pe un teren de coșmar. „Tunarii” nu mai câștigaseră pe White Hart Lane din 2014, dar trupa pregătită de Arteta a mai sfidat încă o dată destinul.

Arsenal, victorie în derby-ul Nordului Londrei

Liderul a început tare, iar presiunea a fost concretizată în minutul 14. Un șut din unghi expediat de Saka a fost deviat în plasă de Hugo Lloris, portarul proaspăt retras din naționala Franței.

Arsenal nu a făcut pasul în spate, iar avantajul a fost majorat de Martin Odegaard în minutul 36, cu un șut plasat, din afara careului.

Antonio Conte și-a băgat jucătorii în ședință. Tottenham a ieșit cu altă față de la cabine, dar Kane și Son s-au lovit de fiecare dată de un Ramsdale imperial.

FOTO. Final cu scandal în Tottenham - Arsenal

Finalul a fost unul încins. După o serie de gesturi ale lui Ramdsale în direcția fanilor lui Tottenham (a pupat emblema de pe tricou și a scos limba către aceștia), portarul „tunarilor” a fost confruntat de Richarlison. Brazilianul chiar pare că-l lovește peste față la un moment dat. 

Apoi portarul s-a îndreptat spre spatele porții, pentru a-și lua sticla și prosopul. 

În acel moment, un suporter al lui Tottenham a venit din tribună și l-a lovit cu piciorul în spate. Arteta a intervenit prompt pentru a-și calma fotbaliștii, în special pe Xhaka. Elvețianul sprintase spre zona incidentului.

Clasamentul actualizat din Premier League

Arsenal a obținut a 15-a victorie din 18 meciuri și are un avans de 8 lungimi față de urmăritoarea Manchester City.

FINAL » Tottenham - Arsenal 0-2

Tottenham - Arsenal, echipele de start

Arsenal: Ramsdale – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Odegaard, Partey, Xhaka – Saka, Nketiah, Martinelli 
Antrenor: Mikel Arteta 

Tottenham: Lloris – Romero, Dier, Lenglet – Doherty, Sarr, Hojberg, Sessegnon – Kulusevski, Son – Kane 
Antrenor: Antonio Conte

Stadion: White Hart Lane 
Arbitru: Craig Pawson

Programul și rezultatele etapei cu numărul 20 din Premier League

Citește și alte știri din fotbalul european:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.