Campionate

Suspendare pe viață! Fanul care l-a lovit pe Ramsdale în spate riscă sancțiunea maximă

Portarul lui Arsenal a primit un șut de la un suporter al lui Tottenham

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 16 ianuarie 2023

Portarul lui Arsenal a primit un șut de la un suporter al lui Tottenham de la peluză care apoi a fugit. N-a fost prins, dar poliția și clubul vor să-i interzică să mai intre pe stadion. 

Derbyul nordului Londrei, câștigat în deplasare (2-0) de Arsenal, s-a terminat cu un nedorit incident, petrecut la poarta „tunarilor". A fost protagonist, imediat după fluierul final, Aaron Ramsdale, ce i-a enervat pe fanii lui Tottenham cu intervențiile lui excelente. 

Atât de tare încât unul dintre suporterii din peluză l-a atacat și i-a tras un șut în spate în momentul în care goalkeeperul se dusese să-și ia prosopul și sticla cu apă. Richarlison aprinsese spiritele, având un conflict verbal cu Ramsdale, pe care l-a împins și i-a pus mâinile în față, apoi s-a declanșat scandalul din teren. În apărarea lui Aaron au venit colegii de echipă și managerul Arteta.

Ramsdale, acuzat că a sărbătorit victoria provocator

Tânărul ultras laș a fost oprit de un steward, dar a reușit să fugă în tribună, conflictul mutându-se pe gazon, unde s-au ciocnit cele două tabere. Poliția și federația au deschis o anchetă și speră ca, pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere, să-l poată identifica pe agresor.

Tottenham vrea ca respectivul huligan să primească o interdicție pe viață de a mai intra pe vreun stadion. În acest conflict spontan s-au implicat pe teren și mai mulți jucători, fără consecințe majore, Xhaka fiind ținut cu greu de Arteta să nu-și facă singur dreptate. Și Ramsdale a greșit, sărbătorind pasional victoria în fața fanilor din South Stand și provocând episodul regretabil.

E rușinos ce s-a întâmplat, pentru că e doar un meci de fotbal. În repriza a doua, fanii lui Spurs m-au șicanat și eu le-am răspuns la final. Mai mulți jucători au venit să mă îndepărteze de acolo și bine că lucrurile nu au degenerat. Mi-a lăsat însă un gust amar.

- Aaron Ramsdale, portar Arsenal

A fost țintă vie și la Leeds

Ramsdale a mai avut un meci cu probleme și în campionatul trecut. La Leeds, Aaron a fost luat în primire de fanii gazdelor, ce au aruncat în el cu o mulțime de obiecte. De la sticluțe cu apă, la brichete și chiar țigări electronice. 

Cei mai mulți l-au luat la țintă cu monede: „Sunt un colecționar și le-am strâns pe toate de pe jos. Le-am numărat la vestiar și erau 17 lire sterline. Au bani fanii".

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.