Campionate

Florin Răducioiu, alarmat de declarațiile lui Dino Baggio: „Mâine sun doctorul. Nu știu ce luam, făceam perfuzii cu un lichid roz! La Milan luam medicamente”

Florin Răducioiu (52 de ani) admite că medicii pe care i-a avut în Serie A le ofereau medicamente suspecte despre care spuneau că sunt vitamine și glucoză.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 17 January 2023

Florin Răducioiu (52 de ani) admite că medicii pe care i-a avut în Serie A îi ofereau medicamente suspecte despre care spuneau că sunt vitamine și glucoză. Dezvăluirea vine în urma declarațiilor alarmante oferite astăzi de Dino Baggio (51 de ani).

  • CONTEXT: Fostul internațional italian Dino Baggio a vorbit despre moartea lui Gianluca Vialli: „Dopingul a existat mereu în fotbal. Mi-e frică și mie, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme”;
  • Vialli a murit pe 6 ianuarie, la 58 de ani, într-un spital din Londra, din cauza cancerului pancreatic. Vorbind despre moartea lui Gianluca, Dino a făcut trimitere la un dopaj generalizat care ar fi avut loc în anii '90 în fotbalul italian.

Florin Răducioiu a ajuns în Italia în 1990, cumpărat de Bari de la Dinamo. Fostul atacant a mai evoluat pentru Verona, Brescia și AC Milan, iar declarațiile oferite de Baggio l-au pus în gardă. În perioada în care evolua la Brescia, 1992-1993, Răducioiu a fost antrenat de Mircea Lucescu.

Florin Răducioiu, despre dopaj: „Făceam perfuzii cu un lichid roz”

„Recunosc, și eu am luat medicamente. Sunt sincer, o să-l sun și eu pe medicul de la Brescia. O să am mâine o convorbire cu el ca să aflu ce luam. Ce medicamente am luat la Milan, Brescia, Verona. Într-adevăr, Dino Baggio a făcut o declarație foarte puternică, în care practic a spus că dopingul a fost întotdeauna și că ne-am dopat.

Noi nu știam ce luăm. Ni s-a spus tot timpul că este vorba de vitamine, de glucoză. Tot timpul făceam perfuzii cu acest lichid roz, care ni se administra cu o zi înainte de meci, seara. Îmi aduc aminte perfect.

La Milan luam alte lucruri, pastile. Le luam pentru că... le luam. Mă pune și pe mine pe gânduri. Am mai spus-o și după moartea lui Gianluca Vialli, era și Gică Popescu aici. Trebuie să ne întrebăm de ce apar aceste morți premature”, a spus Florin Răducioiu la „Sport Report”, emisiunea moderată la Orange Sport de Dan Udrea, redactorul-șed adjunct al Gazetei Sporturilor. 

Dino Baggio, după moartea lui Gianluca Vialli: „Dopingul a existat în acei ani. Mi-e frică”

Dino Baggio a evoluat alături de Gianluca Vialli la Juventus în intervalul 1992-1994. Ei s-au intersectat și la naționala Italiei în perioada 1991-1992.

Ar trebui să investigăm substanțele pe care le-am luat în acea perioadă. Dopajul a existat mereu. Trebuie să înțelegem dacă suplimentele folosite atunci au ajuns să afecteze jucătorii. Și mie mi-e frică, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme.

Trebuie să ne întoarcem la ceea ce am luat, să investigăm substanțele consumate în acea perioadă. În anii mei (n.r. - anii '90) exista dopingul. Trebuie să ne dăm seama dacă ce am luat atunci a rămas în organism
- Dino Baggio

VIDEO. Secrete din cariera lui Răducioiu: „Am fost cu fete, dar mereu eram atent. Nu am pierdut niciodată nopțile. Acum vremurile s-au schimbat”

>

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.