Tenis

Stupoare la Australian Open: Rafael Nadal, eliminat în 3 seturi de locul 65 ATP! Soția sa a plâns în tribune

+21 Foto
Rafael Nadal, eliminat în turul 2 la Australian Open 2023 // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 18 ianuarie 2023

Rafael Nadal (2 ATP, 36 de ani) a fost eliminat în turul 2 la Australian Open 2023. Ibericul a fost învins de americanul Mackenzie McDonald (65 ATP, 27 de ani), scor 4-6, 4-6, 5-7.

Campion în 2022 și favoritul numărul 1, după retragerea lui Carlos Alcaraz, Rafael Nadal a pierdut fără drept de apel în fața lui Mackenzie McDonald, la capătul unui meci de 2 ore și 26 de minute. 

Rafael Nadal, eliminat în turul 2 la Australian Open 2023 

McDonald a început tare meciul. A făcut break în primul game și a mai reușit unul la 3-1. Nadal a reușit să își ia un break înapoi și a dus scorul la 2-4, dar adversarul lui s-a menținut în față și a câștigat setul cu 6-4. 

Setul secund a început identic. Nadal a pierdut primul game de serviciu, dar a reușit să egaleze la 2-2. La 3-3, McDonald a mai făcut un break, iar la 5-3 a avut loc momentul care a decis soarta meciului. 

Nadal, accidentare la Australian Open. Soția sa, în lacrimi 

La 3-4, când și-a pierdut serviciul, Nadal s-a întins după o minge și s-a accidentat la coapsa piciorului stâng. Ibericul s-a deplasat cu greu pe teren și a cerut intervenția fizioterapeutului. 

În momentul accidentării, camerele TV s-au concentrat pe membrii echipei sale, care erau vizibil îngrijorați, și pe soția sa, Maria Perello, care era în lacrimi. 

După un time-out medical, Nadal a revenit pe teren, dar a pierdut setul, 4-6. 

Setul 3 a fost mai echilibrat. Jucătorii au mers cap la cap până la 5-5, când McDonald a reușit să se desprindă. A făcut un break și a câștigat setul, 7-5, reușind calificarea în turul 3. 

McDonald va juca în runda următoare cu învingătorul meciului Daliber Svrcina - Yoshito Nishikoa.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.