Tenis

Cristina Bucșa, jucătoare născută în Chișinău, a eliminat-o pe Bianca Andreescu de la Australian Open! Urmează un duel cu Iga Swiatek

+6 Foto
Bianca Andreescu // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 18 January 2023

Cristina Bucșa (25 de ani, 100 WTA) a reușit cea mai importantă victorie din carieră. E în turul 2 la Australian Open, după ce a trecut de Bianca Andreescu (22 de ani, 43 WTA), scor 2-6, 7-6(7), 6-4. 

Născută la Chișinău, Cristina Bucșa reprezintă Spania în circuitul feminin. După ce anul trecut a fost eliminată în turul 1, acum a reușit să ajungă în runda a 3-a, unde se va duela cu Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA). 

Cristina Bucșa a eliminat-o pe Bianca Andrescu la Australian Open 2023

Bianca Andreescu, jucătoare cu orgini românești, dar care reprezintă Canada, a început tare meciul. A câștigat primul set cu 6-2, după doar 29 de minute, reușind două break-uri. 

În setul secund, Bucșa fost cea care a jucat mai bine. Deși a pierdut primul game de serviciu, jucătoarea din Moldova a dominat următoarele game-uri și a condus cu 5-1. A avut o minge de set, dar Andreescu a revenit și a egalat. Setul a ajuns în tie-break, pe care Bucșa l-a câștigat după ce a salvat o minge de meci. 

Bucșa a început bine și setul decisiv. A condus cu 2-0, dar a fost egalată. Ulterior, la 2-2, a mai făcut un break și s-a menținut în față până la final. La 5-4, după ce Bianca Andreescu a ratat șansa a egala, Bucșa a închis meciul.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.