Campionate

Declarațiile lui Răducioiu despre medicamentele luate când juca în Serie A i-au șocat pe italieni » Ce au titrat jurnaliștii din „Cizmă”

Florin Răducoiu, în tricoul lui AC Milan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 18 ianuarie 2023

Declarațiile lui Florin Răducioiu despre medicamentele suspecte luate la echipele din Serie A au ajuns în presa din Italia.

  • CONTEXT: Fostul internațional italian Dino Baggio a vorbit despre moartea lui Gianluca Vialli: „Dopingul a existat mereu în fotbal. Mi-e frică și mie, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme”;
  • Vialli a murit pe 6 ianuarie, la 58 de ani, într-un spital din Londra, din cauza cancerului pancreatic. Vorbind despre moartea lui Gianluca, Dino a făcut trimitere la un dopaj generalizat care ar fi avut loc în anii '90 în fotbalul italian.
  • După ce a auzit declarațiile lui Baggio, Florin Răducioiu s-a speriat: „Recunosc, și eu am luat medicamente. Sunt sincer, o să-l sun și eu pe medicul de la Brescia. Noi nu știam ce luăm. Ni s-a spus tot timpul că este vorba de vitamine, de glucoză. Tot timpul făceam perfuzii cu acest lichid roz”. Fostul atacant a fost la Brescia în 1992-1993, când Mircea Lucescu era antrenorul echipei.

Gazzetta dello Sport a preluat declarațiile lui Răducioiu și a titrat: „După Baggio, Răducioiu povestește și el cu spaimă: «Ce era acel lichid?»”

În timp ce Calciomercato a notat: „După Baggio, sentința șoc a lui Răducioiu: «Am făcut perfuzii cu lichid roz, am luat și pastile. Vreau să știu mai multe»

Florin Răducioiu, despre dopaj: „Făceam perfuzii cu un lichid roz”

„Recunosc, și eu am luat medicamente. Sunt sincer, o să-l sun și eu pe medicul de la Brescia. O să am mâine o convorbire cu el ca să aflu ce luam. Ce medicamente am luat la Milan, Brescia, Verona. Într-adevăr, Dino Baggio a făcut o declarație foarte puternică, în care practic a spus că dopingul a fost întotdeauna și că ne-am dopat.

Noi nu știam ce luăm. Ni s-a spus tot timpul că este vorba de vitamine, de glucoză. Tot timpul făceam perfuzii cu acest lichid roz, care ni se administra cu o zi înainte de meci, seara. Îmi aduc aminte perfect.

La Milan luam alte lucruri, pastile. Le luam pentru că... le luam. Mă pune și pe mine pe gânduri. Am mai spus-o și după moartea lui Gianluca Vialli, era și Gică Popescu aici. 

Trebuie să ne întrebăm de ce apar aceste morți premature”, a spus Florin Răducioiu la „Sport Report”, emisiunea moderată la Orange Sport de Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor. 

VIDEO. „Toți antrenorii «băgau» în jucători ca să dea randament, nu doar Lucescu” » Dezvăluirile lui Dragomir despre dopaj

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.