Tenis

„Sunt distrus!” » Rafael Nadal, primele declarații după eliminarea de la Australian Open

+21 Foto
Rafael Nadal, eliminat de la Australian Open // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 18 ianuarie 2023

Măcinat de o accidentare la coapsă, Rafael Nadal (2 ATP, 36 de ani) a fost eliminat în turul 2 la Australian Open 2023. Ibericul a fost învins de americanul Mackenzie McDonald (65 ATP, 27 de ani), scor 4-6, 4-6, 5-7.

 La conferința de presă susținută după meci, Rafael Nadal, campionul din 2022, a vorbit despre problema avută și despre accidentările care l-au chinuit în ultima perioadă.

Rafael Nadal, după eliminarea de la Australian Open 2023: „Nu am vrut să mă retrag”

„Au fost câteva zile în care am avut dureri, dar nu -au comparat cu cea pe care am simțit-o azi. Nu știu ce s-a întâmplat. Nu știu dacă e vorba de mușchi sau de articulație. Acum simt că nu mă pot mișca, dar nu voi știi cauza până nu voi face toate analizele. 

Fiind campionul de anul trecut, nu voiam să mă retrag. Am încercat să joc, dar nu a fost posibil. Am luat în considerare să o fac, dar nici măcar nu l-am întrebat pe fizioterapeut. La urma urmei, eu mă cunosc cel mai bine. Am încercat să joc, fără să îmi fac mai mult rău. Voiam doar să se termine meciul. 

Nu puteam lovi în diagonală și nici nu puteam alerga după minge. Nu voiam să mă retrag. Nu mi-am întrebat echipa dacă să mă retrag. Sunt major și pot să iau singur deciziile. Am vrut să încerc să joc până la final. E mai bine să ieși așa, felicitându-ți adversarul. 

Nu pot spune că nu sunt distrus, din punct de vedere mental, pentru că aș minți. E dur. Sper să nu fie ceva grav. Am trecut prin multe accidentări în carieră. Sunt gata să o fac iar, chiar dacă nu e ușor. Dar nu voi renunța la nimic”, a spus Rafael Nadal la conferința de presă, citat de Mundo Deportivo. 

Retragerea de la Wimbledon m-a durut mai tare. Eram pregătit să câștig turneul

 - Rafael Nadal

VIDEO Rezumatul meciului Rafael Nadal vs MacKenzie McDonald 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.