Tenis

Ce maraton! Irina Begu, OUT de la Australian Open, după ce a fost la un game de victorie! România nu mai are nicio reprezentantă pe tablou

Irina Begu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 19 January 2023

Irina Begu (32 de ani, #30 WTA), favorită 27 la ediția din acest an de la Australian Open, a fost eliminată în această dimineață în turul secund al turneului de Mare Șlem de la Antipozi. Românca a cedat în trei seturi în fața nemțoaicei Laura Siegemund (34 de ani, 158 WTA), scor 7-5, 5-7, 3-6, după trei ore și 12 minute de joc.

România a rămas și fără ultima reprezentantă de pe tabloul feminin de la Australian Open, după eliminările suferite de Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Patricia Țig și Jaqueline Crstian. Irina Begu, jucătoare care traversa o formă bună în ultimele săptămâni, a părăsit turneul de la Antipozi în turul secund, la capătul unei bătălii de peste trei ore cu Laura Siegemund. 

Irina Begu, OUT de la Australian Open, după ce a fost la un game de victorie cu Laura Siegemund!

După o primă manșă aprigă, care a durat o oră și șapte minute, Irina și-a adjudecat setul inaugural, scor 7-5, consolidându-și statutul de favorită a acestei partide. Românca a condus cu 5-4 și în setul secund, dar nemțoaica a avut nervii mai tari, și-a gestionat bine emoțiile și a trimis partida în decisiv, după ce a luat trei game-uri consecutive, de la 4-5 la 7-5. 

Begu a fost de nerecunoscut în setul trei. Și-a pierdut serviciul de două ori, iar Siegemund a dus rapid scorul la 5-1. Irina a putut doar să mai limiteze proporțiile scorului, cedând cu 3-6 și părăsind astfel competiția.

Pentru prezența în turul secund, Irina Begu și-a asigurat un cec în valoare de 106.698 de dolari și 70 de puncte. Într-un clasament live, ea se află pe poziția a 26-a în ierarhia WTA.

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.