Campionate

S-au călcat în picioare ca să intre la finala care va fi arbitrată de Istvan Kovacs! Bilanț tragic: doi morți și cel puțin 80 de răniți!

Captură video: Al-Jazeera

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday, 19 January 2023

Scene terifiante în fața stadionului din Basra, înaintea ultimului act al Cupei Golfului, Irak - Oman, programat diseară, de la ora 18:00, meci care va fi arbitrat de Istvan Kovacs (38 de ani). Mii de fani fără bilete au provocat o situație înfiorătoare.

Din 1979 nu mai găzduise Irakul Cupa Golfului. Și, la această ediție, după 43 de ani, echipa gazdă e în finală, contra Omanului.

90 la sută din bilete fuseseră vândute la finala Cupei Golfului, Irak - Oman

O zi de sărbătoare e însă o zi neagră. Mii de oameni s-au călcat în picioare în fața stadionului din Basra. 

Mulți nu aveau bilete, au venit de la sute de kilometri distanță, și au aflat că 90% din tichete fuseseră deja vândute, potrivit Al-Jazeera. Dintr-o dată, bucuria a devenit furie.

Au forțat porțile arenei, s-au urcat unii peste alții încercând să pătrundă cu orice preț. Au fost scene îngrozitoare, cu bărbați și femei întinși pe jos. Ambulanțele au reușit cu greu să pătrundă în mulțime.

„Presiune pe infrastructura proastă a orașului”

Primul bilanț a fost anunțat de ministrul de interne irakian la Al-Jazeera: două persoane decedate, minimum 80 de răniți.

„Finala a stârnit mare interes nu doar în Irak. Zeci de mii de suporteri au venit din alte țări din Golf și s-au strâns la Basra, punând o mare presiune pe infrastructura foarte proastă a orașului. Autoritățile susțin că Basra nu e pregătit pentru un asemenea eveniment”, a spus Mahmoud Abdelwahed, jurnalist Al-Jazeera.

A fost nevoie de intervenția armatei, dar situația nu este încă sub control.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.