Campionate

Momentul în care viața lui Haaland s-a schimbat pentru totdeauna: „În noaptea aceea lucrurile au luat-o razna. Mi-am zis: «OK, acum ce urmează?»”

Erling Haaland/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 19 ianuarie 2023

Erling Haaland (22 de ani), atacantul lui Manchester City, a vorbit despre momentul care i-a schimbat viața. Se întâmpla în 2019, când norvegianul evolua la Salzburg.

Pe 17 septembrie 2019, Haaland debuta în Champions League. A marcat un hattrick în prima repriză pentru Salzburg, în victoria cu Genk, scor 6-2. De atunci, cariera norvegianului s-a aflat în continuu pe o pantă ascendentă.

Erling Haaland a vorbit despre noaptea care i-a schimbat cariera

Haaland a rememorat debutul în Liga Campionilor și a explicat consecințele celor 3 goluri marcate într-o repriză. După meci, Erling a fost luat la controlul anti-doping, apoi s-a dus la baza lui Salzburg pentru a efectua antrenamentul de refacere. Când a ajuns acasă, a fost nevoit să oprească notificările din cauza numeroaselor mesaje pe care le primea.

„A fost o noapte nebună. Chiar mă gândeam după meci: «OK, acum ce urmează? Nu mă pot opri acum. Oamenii mă vor urmări de acum, trebuie să performez». Urma un alt meci în 3 zile, iar pentru mine era important să continui în aceeași manieră, nu să mă opresc după un singur meci. 

Aceea a fost noaptea în care lucrurile au luat-o razna. Numărul de urmăritori pe Instagram creștea încontinuu. M-am gândit: «WOW, ce nebunie. Ăsta e nivelul următor». Mă luaseră transpirațiile”, a povestit Erling Haaland pentru gq-magazine.

29 de goluriîn 27 de meciuri a reușit Halland la Salzburg

După acea jumătate de sezon fantastică la Salzburg, în care marcase de 7 ori în UCL, Haaland a fost transferat de Dortmund în ianuarie 2020, pentru aproximativ 20 de milioane de euro. La echipa germană a dat 86 de goluri în 89 de meciuri, apoi a fost transferat de Manchester City, în vara lui 2022.

Începutul în Anglia este unul fulminant. Erling are 27 de goluri în 24 de meciuri pentru Manchester City.

170 de milioane de euroeste cota lui Erling Haaland, potrivit transfermarkt.com

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.