Campionate

Pep Guardiola, un car de nervi după victoria obținută de Manchester City în campionat: „Ne lipsește pasiunea. Asta se aplică și în cazul fanilor noștri”

Pep Guardiola, antrenorul campioanei Angliei, Manchester City. Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 20 ianuarie 2023

Pep Guardiola (52 de ani), antrenorul campioanei Angliei, Manchester City, i-a mustrat pe jucătorii săi, în ciuda faptului că „cetățenii” au reușit o revenire spectaculoasă în fața lui Tottenham, într-o partidă restantă din runda cu numărul 7 din Premier League. 

Tehnicianul catalan a spus că elevii săi au fost norocoși să câștige partida și că, dacă lucrurile nu se vor schimba, trupa din Manchester va pierde puncte esențiale în lupta pentru titlu, în care este implicată și Arsenal. 

De furia ibericului nu au scăpat nici fanii formației de pe Etihad, despre care Guardiola a spus că „au fost atât de tăcuți în prima repriză a meciului”. 

Pep Guardiola, după Manchester City - Tottenham: „Ne lipsește pasiunea”

„Pasăm scurt și facem asta pentru că eu le-am zis să facă așa și trebuie să îmi urmeze instrucțiunile, dar nu văd din partea jucătorilor mei dorința de a câștiga încă din primul minut. Am fost norocoși că am câștigat, însă dacă lucrurile nu se vor schimba cât mai repede, vom pierde puncte. 

Ne lipsește pasiunea, dorința de a câștiga încă din primul minut. Asta se aplică și în cazul spectatorilor, fanilor noștri. Au fost atât de tăcuți în primele 45 de minute. 

Este datoria mea să-i fac să vină și să ne susțină. Îi vreau alături de noi pe stadion. Vreau să ne susțină și atunci când obținem un corner, pentru că reacția lor și sprijinul pe care ni-l arată ne pot ajuta să câștigăm”, a declarat Pep Guardiola la microfonul Sky Sports, potrivit Daily Mirror. 

Pep Guardiola, după Manchester City - Tottenham: „Trebuie să ne luptăm să câștigăm titlul, însă toți jucătorii sunt relaxați”

„Trebuie să ne luptăm să câștigăm titlul, însă toți jucătorii sunt relaxați. Avem o contracandidată la titlu, Arsenal, care are o dorință foarte mare de a câștiga. Au trecut două decenii de când nu au mai câștigat campionatul (n.r. - sezonul 2003-2004). Fiecare jucător știe că dacă va reuși să cucerească trofeul, va intra în istorie. 

Așa ne-am simțit noi când am câștigat primul titlu în Premier League și am bătut toate recordurile. După aceea l-am mai câștigat de încă două ori. 

În viață și în toate celelalte este nevoie de dorință. Eu doar am explicat realitatea de la echipa mea, că jucătorii sunt relaxați, iar adversarii nu te iartă pentru asta. Suntem pe locul secund al clasamentului, nu ne aflăm la 20 de puncte distanță de primul loc”, a mai spus tehnicianul spaniol. 

VIDEO. Rezumat: Manchester City - Tottenham 4-2

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.