APCH a apelat la Țuca Zbârcea & Asociații pentru ca Planul modificat să fie aprobat la Curtea de Apel și să preia controlul lui Dinamo, iar Nicolae Badea încearcă să blocheze manevra cu Dragne & Asociații, altă firmă renumită de avocatură.
Dinamo este pe perfuzii, echipa trăiește de pe o zi pe alta din cotizațiile „DDB"-iștilor, dar cu toate astea lupta juridică dintre „bine" și „rău" se dă la nivelul cel mai înalt. Părțile plătesc onorarii de zeci de mii de euro pentru a fi reprezentate în instanță de avocați de elită.
Miza este aprobarea planul de reorganizare modificat în funcție de interese. Dinamo vrea să reducă datoriile de la 7 milioane de euro la 1,5 milioane de euro, iar APCH să preia pachetul majoritar. Tandemul acționarilor Badea (7%) - Șerdean (72%) se opune, niciunul nu vrea să piardă controlul. Ambii cer tratament corect și echitabil pentru fiecare creditor.
În încercarea de a-i combate pe cei doi și de a deveni acționar majoritar, prin conversia creanțelor în acțiuni, prevăzută în planul de reorganizare modificat, APCH a apelat la renumita casă de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații.
La rândul lui, Nicolae Badea a angajat o societate la fel de puternică, Dragne & Asociații. Prin intervențiile de la tribunal, Badea și Șerdean au reușit să determine judecătorul sindic să respingă confirmarea planului modificat propus de Zăvăleanu, ca fiind nelegal.
Avocații Peluzei Cătălin Hîldan: „Conversia este legală"
Lupta „coloșilor" din avocatură continuă la Curtea de Apel. APCH a făcut recurs, iar avocații fanilor-acționari susțin în 14 pagini depuse la dosar că „judecătorul sindic a făcut o analiză eronată".
Și le dă mari speranțe că Apelul va fi admis, iar creanțele APCH, în valoare de 8.607.177 de lei, peste 1,7 milioane de euro, vor fi transformate în acțiuni.
„Modalitatea de majorare a capitalului social propusă prin conversia în acțiuni a creanțelor deținute de APCH este legală", menționează Țuca Zbârcea & Asociații.
Teza este susținută și de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu: „Prin conversia creanțelor în acțiuni a fost degrevată debitoarea Dinamo de plata efectivă a unei sume de 8.607.177,46 lei, peste 1,7 milioane euro, fiind astfel fluidizat evident fluxul de numerar".
Replica din tabăra lui Nicolae Badea: „Cauză ilicită"
În schimb, avocații lui Nicolae Badea contestă mecanismul prin care APCH ar deveni acționar majoritar în locul lui Dorin Șerdean, iar pachetul șefului de la Computerland ar scădea de la 7,03% la 0,07%.
„O astfel de conduită denotă, în mod cert, intenția ilicită a APCH de a dobândi controlul asupra Dinamo, cu sume de bani aparținând în realitate debitoarei (n.r. Dinamo 1948), în detrimentul atât al celorlalți acționari existenți, cât și al creditorilor debitoarei, demers care se bucură de concursul și sprijinul oferit de administratorul judiciar în acest scop.
Propunerea administratorului judiciar în acest sens este fundamentată pe o cauză ilicită, finalitatea urmărită fiind aceea de a transforma pe unul dintre acționarii minoritari ai Dinamo (n.r. APCH), a cărui creanță împotriva debitoarei se compune din sume care aparțin Dinamo, în acționar cu o deținere de peste 99% din capitalul social", se arată în apelul formulat de Dragne & Asociații.
Vlad Iacob s-a blindat
Nici Dinamo nu s-a lăsat mai prejos. În contextul în care nu mai este pe aceeași lungime de undă cu administratorul juridic, Răzvan Zăvăleanu, administratorul special, Vlad Iacob, s-a blindat semnând un contract de colaborare cu Schoenherr &Asociații.
O firmă inclusă de ghidul Chambers Europe 2022 pe lista celor mai importante și apreciate societăți de avocatură din România, alături de Țuca Zbârcea & Asociații și Dragne & Asociații. Vlad Iacob nu crede că Apelul formulat de APCH și de RTZ va avea sorți de izbândă și ia în calcul să modifice planul, fără conversia creanțelor în acțiuni pentru APCH.
{{text}}