Liga 1

„Dacă nici ăsta nu e penalty...” » Decizie de neînțeles la Mioveni: nici reluările nu l-au convins!

+14 Foto
Rareș Vidican nu a acordat penalty pentru Petrolul Ploiești // sursă foto: captură DigiSport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 21 ianuarie 2023

Petrolul a solicitat penalty în minutul 81 al meciului de la Mioveni, pierdut în cele din urmă, 0-1, dar arbitrul de centru Rareș Vidican a considerat că nu a fost vorba de fault.

În avantaj încă din minutul 10, CS Mioveni a tremurat spre final, în minutul 81, când oaspeții au cerut penalty la un duel între fundașul stânga Ionuț Burnea și atacantul Robert Moldoveanu.

Moldoveanu, petrolistul care intrase pe teren cu 20 de minute mai devreme, a urmărit o centrare venită din banda stângă.

„Dacă nici ăsta nu e penalty...” » Scene de neînțeles la Mioveni, la intervenția reclamată de Petrolul

Ionuț Burnea l-a doborât din spate, l-a ținut cu brațele și lovit cu genunchiul peste picior, apoi l-a agățat și în cădere, dar „centralul” Rareș Vidican nu a acordat penalty.

După câteva minute în care s-a sfătuit cu arbitrii din camera VAR, Vidican a mers la monitorul de la marginea terenului pentru a revedea faza.

A privit imaginile și a decis să-ți mențină hotărârea inițială: fără penalty! „Dacă nici ăsta nu e penalty...”, a reacționat unul dintre comentatorii DigiSport.

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a opinat ulterior, la „Fotbal Club”, pe DigiSport, că se impunea acordarea unui penalty: „Din neglijență, jucătorul (n.r. - Burnea) îl ia puțin în brațe pe adversar. Apoi uitați-vă la piciorul drept, îl lovește pe adversar peste piciorul drept, apoi cade pe el. Ăsta nu e fault?”

Jocul a fost reluat 4 minute mai târziu, în '85. Mioveni a rămas în avantaj până la final și a obținut astfel a doua victorie a sezonului.

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.