Tenis

Surpriză la Australian Open 2023 » Iga Swiatek, liderul mondial, eliminată în optimi de jucătoarea de pe 25 WTA

+23 Foto
Iga Swiatek, eliminată la Australian Open 2023 // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 22 ianuarie 2023

Poloneza Iga Swiatek (1 WTA, 21 de ani) a fost eliminat în optimi la Australian Open 2023. A pierdut contra Elenei Rybakina, din Kazahstan, (23 de ani, 25 WTA), scor 4-6, 4-6.

Triplă campioană de Grand Slam, Iga Swiatek era mare favorită a turneului de la Melbourne, dar a fost învinsă de Rybakina, campioana de la Wimbledon 2022. 

Iga Swiatek, eliminată de la Australian Open 2023 

Poloneza, care în 2022 a jucat în semifinale, a fost eliminată după un meci de o oră și 30 de minute. 

4.00era cota Elenei Rybakina. Iga Swiatek avea o cotă de 1.25

Rybakina a început setul cu un break, dar poloneza a egalat rapid. La 3-3, jucătoarea din Kazahstan a mai câștigat o dată pe serviciul polonezei. Rybakina s-a păstrat în avantaj până la final, câștigând setul cu 6-4.

Actul al doilea a început cu Iga Swiatek în control. A condus cu 3-0, după un break, dar Rybakina a revenit. La 4-4, Elena Rybakina a câștigat iar pe serviciul polonezei. A câștigat setul secund tot cu 6-4 și s-a calificat în sferturi.

În sferturi, Rybakina va da peste letona Jelena Ostapenko (25 de ani, 17 WTA), care a eliminat-o Cori Gauff, 7-5, 6-3.

Împotriva ei poți juca doar într-un sigur fel. Trebuie să lovești puternic și rapid. E foarte riscant, dar asta e singura ta șansă. Pentru unele jucătoare, când știu că trebuie să joace doar într-un anumit fel cu Iga, devine mai ușor. 

Își spun «Nu pot să o bată dacă lungesc punctul. Trebuie să risc, trebuie să lovesc puternic și rapid». Într-un fel, e mai ușor pentru alte jucătoare. Ai o singură variantă. Dacă merge, câștigi, dacă nu merge, nu o vei bate. Va fi un turneu greu pentru Iga, dar tot cred că e marea favorită. Dar sunt jucătoare care îi pot pune probleme.

- Mats Wilander, despre Iga Swiatek, într-un interviu pentru GSP

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.