Campionate

Juventus riscă retrogradarea din Serie A! S-a deschis un alt dosar, legat de pandemia de coronavirus

Juventus se află în mijlocul unui nou scandal în fotbalul italian, la numai câteva zile distanță după ce a fost depunctată de Federația Italiană de Fotbal. „Bătrâna Doamnă” riscă chiar retrogradarea în Serie B. Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 22 ianuarie 2023

Juventus se află în mijlocul unui nou scandal în fotbalul italian, la numai câteva zile distanță după ce a fost depunctată de Federația Italiană de Fotbal. „Bătrâna Doamnă” riscă chiar retrogradarea în Serie B. 

Pe numele trupei din Piemont ar fi fost deschis un alt dosar, legat de felul în care torinezii și-au plătit angajații din momentul în care pandemia de coronavirus a izbucnit, în primăvara anului 2020. 

Atunci, conducerea celor de la Juventus a ajuns la un acord cu angajații clubului pentru ca aceștia să renunțe la salariile pe 4 luni, urmând a fi economisite 90 de milioane de euro, lucru anunțat de italieni și într-un comunicat de presă. De fapt, angajații au renunțat la numai o lună de salariu, iar Juventus a încheiat acorduri private cu aceștia pentru ca celelalte trei salarii să fie plătite în următoarele sezoane. Acest lucru s-ar fi aplicat și celor care ar fi părăsit clubul între timp. 

S-au economisit astfel nu mai puțin de 31 de milioane de euro, urmând ca celelalte 59 de milioane de euro să fie plătite în anii ce urmau. Aceste operațiuni ar fi avut loc pe durata a două stagiuni: 2019 - 2020 și 2020 - 2021. 

Potrivit rechizitorului, Juventus este acuzată de faptul că nu a prezentat o situație corectă a finanțelor clubului, bugetele trebuind să includă un pronostic a ceea ce ar fi urmat să cheltuiască ulterior. Juventus susține că a făcut acest lucru la scurt timp după aceea. Ulterior, clubul a făcut unele ajustări financiare, care au fost aprobate pe data de 2 decembrie de membrii consiliului de administrație, care au demisionat între timp, iar pe 27 decembrie de adunarea acționarilor. 

Juventus riscă retrogradarea din Serie A

Din punct de vedere sportiv, „folosirea acordurilor private nedepuse”, conform ipotezei de acuzație a Procurorului Federal, ar fi în contradicție cu articolul 31 din Codul Penal. care reglementează „încălcările în materie de gestiune și economie”. Potrivit paragrafului 3, „clubul care încheie acorduri cu membrii săi sau le plătește cotizații, bonusuri sau indemnizații cu încălcarea prevederilor federale în vigoare poate fi pedepsit cu amendă de până la trei ori suma convenită sau plătită ilegal, la care se poate adăuga penalizarea cu unul sau mai multe puncte în clasament”, scrie Gazzetta dello Sport. 

Sursa citată mai scrie că trebuie așteptat finalul anchetei sportive pentru a vedea dacă procuratura are detalii concrete în acest caz, dar și dacă clubul Juventus ar fi încălcat paragraful al doilea al articolului 31 din Codul Penal, potrivit căruia „societatea care, prin falsificarea documentelor sale contabile sau administrative sau prin orice altă activitate ilicită sau evazivă, obține dreptul de a participa într-o competiție la care nu ar fi putut fi admisă în baza prevederilor în vigoare, ar putea fi retrogradată”. 

VIDEO. Rezumat: Juventus - Monza 2-1

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.