Campionate

Debut fără glorie » Cum s-a descurcat Cristiano Ronaldo la primul meci oficial în Arabia Saudită

+17 Foto
Cristiano Ronaldo, în Al Nassr - Al-Ettifaq / foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 22 ianuarie 2023

Cristiano Ronaldo a bifat, duminică seara, debutul său oficial pentru saudiții de la Al Nassr, în victoria de pe teren propriu cu Al-Ettifaq, scor 1-0. Portughezul în vârstă de 37 de ani n-a mai repetat evoluția convingătoare din amicalul cu PSG, când a înscris o „dublă”, terminând meciul fără gol și cu puține realizări în dreptul său.

Fanii lui Al Nassr au umplut stadionul pentru a-l vedea la treabă pe superstarul venit în Arabia în această iarnă, însă Cristiano n-a prins cea mai inspirată zi, la primul său meci în campionatul arab

Folosit din primul minut de Rudi Garcia, Ronaldo a fost hiperactiv în ofensiva lui Al Nassr, dar fără să sclipească. În minutul 8, un șut în forță al lui Cristiano a fost deviat de un fundaș advers și s-a dus mult peste poartă, în ceea ce a reprezentat primul său atac periculos din meci. Până la pauză, Ronaldo s-a mai evidențiat printr-un penalty cerut în minutul 18 și printr-o lovitură liberă executată mult peste poartă.

Cristiano Ronaldo, debut fără glorie în Arabia Saudită

Golul din minutul 31 i-a aparținut colegului din ofensivă, Anderson Talisca, cel care a reluat în poartă cu capul, o centrare excelentă venită din bandă. Aflat pe traiectorie, Ronaldo a încercat la rândul său să reia spre poartă, dar a fost depășit de minge, onoarea de a înscrie revenindu-i lui Talisca.

Nici repriza a doua n-a adus un bilanț mai bogat în dreptul lui CR7. În minutul 58, i-a oferit o centrare precisă unui coleg, din alergare, fără consecințe pe tabelă. Apoi, un sfert de oră mai târziu, a încercat o „foarfecă” la fel ca-n vremurile bune, dar a ratat întâlnirea cu balonul și era să-și lovească adversarul. 

În fine, singura ocazie notabilă din dreptul său a venit în minutul 78, când, dintr-un unghi complicat, a șutat în forță cu piciorul stâng, mingea fiind respinsă de goalkeeper-ul lui Al-Ettifaq.

+17 Foto
Cristiano Ronaldo, în Al Nassr - Al-Ettifaq / foto: Imago Images

În urma acestei victorii, Al Nassr a urcat pe primul loc în Arabia Saudită, cu 33 de puncte, unul peste Al Hilal și două peste Al-Ittihad, dar și un meci în minus față de principala urmăritoare.

Duelul de azi a fost televizat și în România, de postul Sport Extra. 

FINAL » Al Nassr - Al-Ettifaq 1-0

  • Final de meci la Riad. Al Nassr se impune cu 1-0 și urcă pe primul loc în Arabia Saudită, la debutul oficial al lui Cristiano.
    min.90: Partida e prelungită cu trei minnute, Cristiano Ronaldo va rămâne în teren până la fluierul final.
  • min.78: Ocazie a lui Cristiano Ronaldo, portughezul scapă de un adversar și șutează cu stângul, din unghi, mingea trimisă la colțul scurt fiind respinsă de goalkeeper-ul lui Al-Ettifaq. 
  • min.73: Tentativă de „foarfecă” a lui Cristiano Ronaldo, însă portughezul ratează întâlnirea cu balonul, ba chiar e aproape să-l lovească în plin pe unul dintre fundașii adverși.
  • min.58: Ronaldo reușește o centrare excelentă din bandă, argentinianul Gonzalo Martinez reia periculos, din prima, dar fără consecințe pe tabelă.
  • min.46: A început repriza secundă a duelului Al Nassr - Al-Ettifaq. 
  • PAUZĂ: Al-Nassr intră în avantaj la cabine, 1-0, după o primă repriză cu puține realizări din partea lui Cristiano Ronaldo. 
  • min.35: Cristiano Ronaldo execută o lovitură liberă mult peste poartă.
  • min.31: GOL Al-Nassr. Formația lui Ronaldo deschide scorul prin Talisca, cel care a reluat în poartă, cu capul, o centrare perfectă oferită de Abdulmajeed Al Sulaiheem. Ronaldo a încercat la rândul lui să reia cu capul, însă mingea l-a depășit și a ajuns la Talisca.
  • min.18: Ronaldo cade ușor într-un duel cu un fundaș al lui Al-Ettifaq, solicită penalty, dar arbitrul nu ia în seamă protestul portughezului.
  • min.8: Șutul în forță al lui Cristiano Ronaldo, deviat de un adversar, se duce puțin peste poartă.
  • min.1: A început prima partidă oficială a lui Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită. Superstarul lusitan e căpitan. 

+17 Foto
Cristiano Ronaldo, în Al Nassr - Al-Ettifaq / foto: Imago Images

Al Nassr - Al-Ettifaq, echipe de start:

Al Nassr: Alaqidi – Ghanam, Madu, Amri, Lajami – Sulaiheem, Alkhaibari – Martinez, Talisca, Ghareeb – Cristiano Ronaldo
Antrenor: Rudi Garcia

Al-Ettifaq: Victor – Mowalad, Tisserand, Al-Mousa, Khateeb – Kuwaykibi, Hazzazi, Al-Ghamdi, Vitinho – Niakate, Quaison
Antrenor: Patrice Carteron

Stadion: Mrsool Park Olympic

Cristiano Ronaldo și Al Nassr se văd la TV în România

Postul Sport Extra a anunțat că a cumpărat drepturile de televizare ale partidelor din campionatul saudit. Astfel, începând din acest week-end, telespectatorii din România îl vor putea urmări la treabă pe Cristiano Ronaldo.

VIDEO Ronaldo și Messi s-au îmbrățișat la finalul amicalului dintre Al Nassr și PSG

>

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.