Liga 1

Mihai Pintilii, discurs virulent: „De trei săptămâni, Burchel își face nume pe spatele meu! Vrei să mai zic ceva?”

+16 Foto
Mihai Pintilii / Sursă foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 22 January 2023

Mihai Pintilii (38 de ani), antrenorul de facto al celor de la FCSB, a analizat victoria roș-albaștrilor cu Hermannstadt, scor 1-0, apoi a avut un discurs virulent la adresa Șefului Școlii Federale de Antrenori, Lucian Burchel. 

Mai întâi, Pintilii a ținut să-i felicite pe jucătorii care au venit de pe bancă - cei care aveau să decidă ulterior partida - și a comentat și înlocuirea lui Sorescu, cel care a rămas la cabine după prima repriză.

Mihai Pintilii: „Asta înseamnă să ai o bancă puternică!”

„A fost un meci greu, Sibiu e o echipă puternică, joacă acasă acum. A fost un meci greu, de uzură, noi veneam din cantonament, dar ne bucurăm că am obținut victoria. Asta înseamnă să ai o bancă puternică. Jucătorii trebuie să înțeleagă că joacă doar 11 jucători, dar în total sunt 24-25 de jucători. Mă bucur pentru cei care au intrat foarte bine de pe bancă și au suplinit ieșirile. 

Lui Sorescu cred că-i mai trebuie puțin timp de acomodare. Mă bucur pentru Crețu, a intrat bine, l-a suplinit foarte bine. La FCSB n-a existat și nu va exista niciodată răbdare. Aici se vrea performanță, nimeni nu-i așteaptă pe jucători. Omrani a intrat cu gol, data viitoare poate fi rezervă. Aștept de la jucători să joacă fotbal de plăcere, să-și facă datoria, atât! Nu există asta cu «să-ți dai viața pe teren». 

Încă suntem la început, dar abia de acum începe greul. Florinel Coman este pe drumul cel bun, v-am zis. Dar are nevoie de răbdare! E jucător foarte bun, de echipă națională. El s-a pregătit foarte bine, cred că a fost în primii 3 jucători, a dat un randament incredibil! 

(...) Ce urmează? Le voi da jucătorilor două zile libere, să ne liniștim, să se relaxeze, să meargă cu familia, au nevoie de asta”, a spus Pintilii, la Orange Sport. 

Mihai Pintilii, discurs virulent la adresa lui Burchel: „Vorbește doar despre mine de trei săptămâni!”

Întrebat despre riscul de a fi suspendat, Mihai Pintilii a avut un discurs dur la adresa lui Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din cadrul FRF.

„Nu se va ajunge nicăieri! Vrei să mai zic ceva? Nu se va întâmpla nimic. N-a discutat nimeni din Federație cu mine. Eu îmi văd de drumul meu, o să încerc să-mi iau carnetul de antrenor. 

O să discut cu Burchel doar când merg la cursuri. În rest, ce să discut? El își face nume pe numele meu. De trei săptămâni, vorbește doar despre Pintilii. Mă bucur. Asta înseamnă că n-am fost un prost, n-am fost un nimeni

Să mă suspende trei luni, trei ani, patru ani. L-aș ruga să mă suspende cât poate, ca să fie el liniștit. Unii vor doar să facă rău. Am jucat 50 de meciuri pentru echipa națională, mi-am rupt piciorul pentru națională, așteptam măcar puțin obraz (n.r. - gesticulează teatral, ducând mâna spre obraz)”, a mai spus Pintilii. 

Nu mă așteptam să fiu titular, dar la Steaua ne antrenăm cu toții foarte bine, suntem cu toții pregătiți să fim titulari. Am venit după o perioadă grea în Antalya, dar am făcut niște lucruri foarte frumoase acolo. Tot timpul primul meci după cantonament este greu, dar suntem fericiți că am obținut cele 3 puncte. Nu a fost o victorie neapărat norocoasă, am avut cele mai mari ocazii, posesia, trebuia să intre și golul. 

M-am înțeles bine cu Sorescu, chiar dacă a fost abia primul meci. Pe parcurs ne vom înțelege foarte bine. Trebuie îmbunătățită conexiunea, el a venit din Polonia, unde avea alte trasee de joc. Acum trebuie să se obișnuiască cu noi. Sper ca la fiecare meci să dau tot ce am mai bun, să-mi ajut echipa și să fac spectatorii fericiți. Pentru orice jucător înseamnă foarte mult să fie titular. Aștept să și înscriu. Vreau să-i răsplătesc pe cei care au încredere în mine. Mijlocaș dreapta sau vârf, unde joc vreau să-mi ajut echipa, să înscriu și să câștigăm

- David Miculescu, atacant FCSB

VIDEO FCSB se întoarce cu 3 puncte grație unei sclipiri a rezervei Omrani

>

Citește și alte știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.