Liga 1

Eugen Neagoe s-a păcălit cu el! Mutare total neinspirată la debutul pe banca Universității Craiova

Eugen Neagoe // FOTO: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 23 ianuarie 2023

Deși Jovan Markovici a fost modest în pregătiri, antrenorul Universității Craiova și-a încălcat propria filosofie și l-a titularizat la Botoșani, 0-1, în detrimentul unui Rivaldinho în mai bună dispoziție. A reacționat la pauză, însă degeaba.

La instalarea sa pe banca Universității Craiova, înainte de plecarea în Antalya, Eugen Neagoe a dezvăluit că „la mine, jucătorii fac echipa. Prin atitudinea lor, prin seriozitate și prin implicarea la antrenamente".

Cu atât mai mult a surprins foarte tare titularizarea lui Jovan Markovici în deplasarea de la Botoșani (0-1), în detrimentul lui Rivaldinho.

În amicalele disputate în pregătiri, „vârful" brazilian a lăsat o impresie mult mai bună. Cu Kecskemeti (3-1), Markovici a făcut o primă repriză modestă, fiind înlocuit la pauză de „Riva", care a stabilit scorul final. 

Contra lui Widzew Lodz (1-0), primul a luat o pauză, sud-americanul a semnat golul victoriei. Iar la 1-1 cu Partizan Belgrad, Jovan a bifat 67 de minute și a fost schimbat cu Rivaldinho. Indicele InStat al celor doi: 165. Altfel spus, amândoi modești.

„De groază"

Optând pentru Markovici la Botoșani, Neagoe nu doar că și-a contrazis propria filosofie, dar a făcut o alegere total greșită. Internaționalul de tineret a rămas în același trend ca-n pregătiri, dovadă că noul antrenor al juveților l-a și retras, la pauză. 

Introdus în locul său, Rivaldinho n-a reușit nici el mare lucru, în condițiile în care moldovenii au aglomerat masiv zona din fața porții lui Pap, dar chiar și așa, tot a avut cifre mult mai bune decât contracandidatul său pe post:

MarkoviciParametruRivaldinho
162Index InStat174
0Ocazii1
1Șuturi2
0Șuturi cadrate1
67%Pase reușite91%
8Baloane pierdute5
0Baloane recuperate2
46%Dueluri câștigate11%

Markovici a ieșit mai bine doar la „dueluri câștigate". Dar ce folos? Evoluția lui a părut exact ca în filmele la care a dezvăluit că preferă să se uite în cantonament: „de groază".

0victorii, 4 remize și 3 eșecuri e bilanțul lui Neagoe la debutul pe băncile ultimelor 7 echipe antrenate, după eșecul Craiovei la Botoșani

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.