Handbal

Știm tabloul „sferturilor” la Campionatul Mondial de handbal masculin » Surpriza turneului are în componență 2 dinamoviști!

FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 23 ianuarie 2023

Campionatul Mondial de handbal masculin a ajuns în faza sferturilor de finală. Printre cele șapte forțe europene s-a strecurat doar Egiptul dinamoviștilor Ali Zein (32 de ani) și Mohamed Shebib (33 de ani). 

  • „Sferturile” Campionatului Mondial sunt programate pe 25 ianuarie. Semifinalele se joacă pe 27 ianuarie, iar finala va fi duminică, 29 ianuarie
  • Competiția se desfășoară în Polonia și Suedia.

Faza grupelor nu a oferit nicio mare surpriză la Campionatul Mondial de handbal masculin. Favoritele au mers la braț mai departe și promit meciuri spectaculoase în „sferturi”.

Cum arată „sferturile” Campionatului Mondial de handbal masculin 

  • Sfert 1: Franța - Germania 
  • Sfert 2: Suedia - Egipt 
  • Sfert 3: Norvegia - Spania 
  • Sfert 4: Danemarca - Ungaria

În faza semifinalelor se împerechează astfel: Sfert 1 vs Sfert 2 și Sfert 3 vs Sfert 4.

Egiptenii, singuri împotriva europenilor

Egiptul este singura națiune din afara Europei calificată în faza eliminatorie. Campioana Africii a încheiat pe poziția secundă Grupa 4 principală, imediat sub marea favorită Danemarca.

Ali Zein a marcat 21 de goluri în turneu, în timp ce Mohamed Shebib a punctat de 9 ori. Ambii fac parte din lotul campioanei României, Dinamo. 

25 de meciuriconsecutive fără eșec are Danemarca la Campionatele Mondiale. A egalat recordul all-time pe care îl deținea Franța

VIDEO. Van der Vaart, impresionat de atmosfera de la Rapid: „Am fost la multe meciuri de handbal, dar nicăieri ca aici”

>

Citește și alte știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.