Campionate

„Ce să le fac?” » Mbappe și-a zdrobit adversarii din Cupa Franței. E primul din istoria lui PSG cu o astfel de performanță!

Kylian Mbappe, PSG, în meciul cu Pays de Cassel // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 24 January 2023

Kylian Mbappe (24 de ani) a înscris 5 goluri în meciul din „16-imile” Cupei Franței cu amatorii de la Pays de Cassel, echipă de liga a șasea. Parizienii au câștigat cu 7-0, iar KM7 a devenit primul jucător din istoria clubului care înscrie o „manita” într-un meci oficial.

În Lens, pe stadionul Bollaert-Delelis, micuța echipă Pays de Cassel a jucat cel mai important meci din scurta ei istorie, începută în 2018. Nu a putut disputa partida pe terenul propriu, întrucât arena nu respectă standardele pentru această fază din Cupa Franței. 

Adversară i-a fost chiar campioana Franței, PSG, care i-a trimis pe „greii” Sergio Ramos, Neymar și Kylian Mbappe pe teren încă din primul minut.

VIDEO. Kylian Mbappe, unic în istoria lui PSG: a înscris 5 goluri cu Pays de Cassel

Chiar și așa, recitalul parizienilor a început târziu, abia în minutul 29, când Mbappe a deschis scorul. Finalizare de la 8 metri de poartă, din pasa lui Nuno Mendes.

Patru minute mai târziu, Mbappe a preluat rolul de servant. I-a pasat decisiv lui Neymar, care i-a amențit pe fundașii adverși și a înscris golul 2.

Scorul s-a menținut doar câteva zeci de secunde. Mbappe a făcut 3-0, lob peste portar, după o pasă lungă, care a depășit apărarea gazdelor, a lui Danilo.

Golul care a consemnat hat-trick-ul lui Mbappe a venit în minutul 40. Finalizare elegantă, cu stângul, pe lângă portarul celor de la Pays de Cassel.

În minutul 56, Mbappe a dus scorul la 5-0, după o ieșire eronată a portarului, care a sărit pe sub minge. Soler a făcut 6-0, finalizare cu călcâiul din 3 metri ('64), iar Mbappe a stabilit scorul final în minutul 79, finalizare din fața porții, după centrarea aceluiași Soler.

Mbappe a sărbătorit golurile sugestiv, a ridicat brațele către colegi de parcă s-a întrebat „Ce să le fac?”

Mbappe a devenit, astfel, primul jucător din istoria lui PSG care înscrie 5 goluri într-un meci oficial, conform Opta.

Pentru Kylian, a fost al treilea meci din carieră în care înscrie minimum 4 goluri, după:

  • PSG - Lyon 5-0 (07/10/2018) 
  • Franța - Kazahstan 8-0 (13/11/2021)

Totodată, primul în care contribuie decisiv la 6 goluri (de 5 ori a înscris, o dată a oferit ultima pasă).

În următoarea fază a competiției, optimile de finală, PSG o va înfrunta pe rivala Marseille.

25 de goluriîn 24 de meciuri a înscris Mbappe pentru PSG în acest sezon

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.