Tenis

Eliminată de la Australian Open, Jelena Ostapenko cere o schimbare majoră în tenis: „Nu-mi place!”

Jelena Ostapenko (25 de ani, 17 WTA) a criticat încă o dată sistemul hawk-eye automat în vigoare la Australian Open. / FOTO: GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 24 ianuarie 2023

Jelena Ostapenko (25 de ani, 17 WTA) a criticat încă o dată sistemul hawk-eye automat în vigoare la Australian Open. Letona a părăsit competiția în faza sferturilor de finală, eșec 2-6, 4-6 în fața Elenei Rybakina (23 de ani, 25 WTA).

Jelena Ostapenko a depășit așteptările specialiștilor la Melbourne, ajungând până în faza sferturilor de finală. În ciuda seriei de victorii, sportiva letonă s-a plâns constant de precizia sistemului hawk-eye. 

La Australian Open, ca la majoritatea turneelor, arbitrii de linie au fost înlocuiți cu un mecanism automat care decide dacă mingea a fost în teren sau nu.

Jelena Ostapenko: „Sunt nemulțumită de sistem!”

„Nu sunt deloc mulțumită de asta, nu-mi place acest sistem. De câteva ori mingea s-a dus la câțiva centimetri afară. Nu pot face nimic în privința asta, deși simt că uneori sistemul nu este potrivit. 

Sunt și momente când decizia vine destul de târziu. Mi-ar plăcea să văd din nou arbitrii de linie, combinați cu vechiul sistem hawk-eye", a spus Jelena Ostapenko într-o conferință de presă. 

Ostapenko urcă în clasamentul WTA

Jelena Ostapenko, campioana de la Roland Garros 2017, după o finală contra Simonei Halep, va urca spectaculos în ierarhia WTA.

Într-un clasament live, virtual, ocupă poziția a 11-a, un salt de 6 locuri. Ar putea să mai coboare, în funcție de rezultatele pe care le vor obține în continuare Elena Rybakina, Victoria Azarenka

VIDEO. Rezumatul meciului dintre Elena Rybakina și Jelena Ostapenko, din „sferturile” Australian Open 2023

Citește și alte știri de la Australian Open: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.