Liga 1

Ion Crăciunescu l-a făcut praf pe Istvan Kovacs: „Inadmisibil! Uite aici, nu se poate așa ceva!”

Istvan Kovacs, înainte de Farul - CFR Cluj / FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 24 ianuarie 2023

Ion Crăciunescu (72 de ani) a criticat arbitrajul lui Istvan Kovacs (38 de ani) din derby-ul de clasament Farul - CFR Cluj, scor 0-3. 

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu consideră că Istvan Kovacs a greșit flagrant în două momente ale disputei de la Ovidiu.

Ion Crăciunescu, șocat de arbitrajul lui Istvan Kovacs: „E inadmisibil!”

Prima fază semnalată de Crăciunescu s-a petrecut în minutul 7, când Alexi Pitu a ridicat neglijent piciorul și l-a lovit la nivelul capului pe Cristian Manea. Kovacs a dictat lovitură liberă indirectă, fără avertisment. Expertul în arbitraj consideră că intrarea a fost de cartonaș roșu.

Momentul faultului comis de Pitu asupra lui Manea / FOTO: Imago

„Pe Kovacs l-am lăudat tot timpul, dar să dai lovitură indirectă la așa ceva, o talpă în care îi capul, este inadmisibil! Uite aici, nu se poate!

Dacă ăsta nu e de roșu înseamnă că trebuie să desființăm cartonașul! Când ridici piciorul deasupra capului e deja o chestiune de neglijență. Dacă are loc contact, se produce lovitură liberă directă. Dacă are și urmări, cum e spargerea capului, atunci e și cartonaș roșu. 

Neglijența lui a produs efecte. Nu e sânge să zici că a fost puțin zgâriat”, a spus Ion Crăciunescu la „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

În minutul 56, CFR Cluj a beneficiat de o lovitură liberă de la aproximativ 35 de metri, lateral dreapta. Mingea a căzut în careu, apoi s-a dus către colțul lung. Yuri, fundașul campioanei a atacat, dar a fost lovit evident în picior de Sîrbu. Kovacs a dictat penalty doar după intervenția VAR. 

Nici nu era nevoie de VAR pentru așa ceva! Știi ce mă surprinde pe mine? Kovacs e într-o poziție bună, iar faultul e grosolan!

- Ion Crăciunescu

VIDEO. Istvan Kovacs a avut nevoie de VAR pentru un penalty cât casa în Farul - CFR Cluj

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.