Tenis

Gerard Pique merge la TAS: vrea milioane de euro de la Federația Internațională de Tenis

Kosmos, compania lui Gerard Pique (35 de ani), vrea să dea în judecată al TAS Federația Internațională de Tenis (ITF).

Articol de Adrian Duţă  —  miercuri, 25 ianuarie 2023

Kosmos, compania lui Gerard Pique (35 de ani), vrea să dea în judecată, la TAS, Federația Internațională de Tenis (ITF).

Motivul? ITF a rupt contractul de colaborare cu Kosmos, firma lui Pique, alături de care organiza Cupa Davis, în urmă cu două săptămâni.

Kosmos, firma lui Gerard Pique, dă în judecată Federația Internațională de Tenis

Kosmos a decis să meargă la TAS și cere „milioane de euro” drept compensație, pentru daunele cauzate societății, potrivit AS. Suma exactă nu a fost dezvăluită. Dezacordul dintre părți a apărut din cauza sumei pe care Kosmos trebuia să o plătească Federației Internaționale de Tenis ca taxă de organizare. Aceasta a fost stabilită la 40 de milioane de euro pe ediție.

Pique a considerat suma ca fiind prea mare în contextul pandemiei din ultimii 3 ani și nu a vrut să plătească atât de mult. ITF a decis să renunțe la colaborare după doar doi ani.

Cele două părți semnaseră o înțelegere valabilă pe 25 de ani, cu o viitoare investiție de aproximativ 3 miliarde de euro a celor de la Kosmos.

În primii doi ani de colaborare, Kosmos plătise o sumă mult mai mică decât cele 40 de milioane prevăzute, tocmai din cauza pandemiei de Covid-19.

ITF nu a anunțat încă un nou partener pentru organizarea Cupei Davis.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.